fbpx

У Тернополі громадські активісти визначили формулу успішної комунікації з владою

Рубрика Новини

07-08 грудня у місті Тернополі проходив тренінг «Влада та громадські активісти: комунікація Є?», який організовувала громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». Участь в заході взяли 30 громадських активістів із шести областей західної України.

 «Без перебільшень ефективна комунікація запорука успіху будь-якого проєкту. Важливо розуміти та вміти правильно комунікувати з партнерами, владою чи ЗМІ. Спробуємо розібратися з цими питаннями та допомогти учасникам напрацювати їхні комунікаційні плани», – зазначив Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

У перший день тренінгу громадським активістам було представлено три важливі теми – комунікація з партнерами, ЗМІ та всередині команди. З учасниками тренінгу працювали Максим Черкашин та Рустам Ергешов, які поділилися кращими практиками співпраці з партнерами та розповідали про «секрети» успішної комунікації з ними.

У свою чергу Юлія Валах, шеф-редакторка відділу «Newroom» каналу Тернопіль 1, розповідала громадським активістам про особливості комунікації зі ЗМІ. Громадські активісти мали можливість побачити різницю між заходами та подіями, які потенційно можуть зацікавити ЗМІ. 

Друга половина дня була присвячена ефективній комунікації всередині команди. У цьому блоці з громадськими активістами працював Іван Омелян, експерт з інституційного розвитку організацій та коаліцій, ментор з розвитку громадських організацій на локальному рівні. Учасники тренінгу змогли ознайомитися з багатьма успішними кейсами командної роботи та комунікації.

«Дякуємо нашим друзям з «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за ще один гарний тренінг «Влада та громадські активісти: комунікація Є?». Нам вдалося пізнати особливості комунікаційної діяльності всередині команди, розглянути кращі кейси комунікації з представниками влади та партнерських організацій», – підсумувала роботу за день Катерина Костецька, активістка з Нетішинської громади.

Другий день тренінгу розпочався з розгляду особливостей комунікації у соціальних медіа. Цей блок питань детально разом з учасниками проаналізувала Мар’яна Зварич, керівниця прес-служби Тернопільської міської ради.

За словами тренерки, у соціальних мережах важливо працювати з якісним контентом та завжди дбати про яскраву візуалізацію. «Кожен канал комунікації, чи то сторінка у Facebook, Instgram чи канал у Telegram, мають свою специфіку, про яку потрібно знати та дотримуватися певних правил. Не менш важливим є вміння писати лаконічно та для різних цільових аудиторій», – зауважила Мар’яна Зварич.

Також тренерка поділилися з присутніми інструментами комунікації влади та громадськості, які ефективно працюють у Тернопільській громаді.

«Надзвичайно корисно почути про інструменти запроваджені в Тернопільській міській раді для ефективної комунікації, взаємодії аби зробити крок на зустріч кожному мешканцю громади. Одним з крутих механізмів є чат-бот «Назар», усе напрочуд все швидко та просунуто через Telegram. Служба «1580» (працює 24/7), яка за декілька хвилин дозволяє проінформувати служби зв’язку, комунальних підприємств, владних структур та надати зворотній зв’язок мешканцям громади», – підсумовує Алла Дахновець, керівниця ГО «Осередок змін. »

У другій половині дня учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з кращими практиками співпраці влади та громадськості. Своїм досвідом ділилися – Іванна Мрига, керівниця громадської організації «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» та Леся Голояд, голова Молодіжного Конгресу Зборівської ОТГ. У такий спосіб учасники змогли побачити як на практиці реалізовуються проєкти, як до цього процесу долучаються громадськість та влада, включаючи розгляд проблемних питань.

«Тренінг: «Влада та громадські активісти: комунікація Є?» своєю назвою вже налаштував, що буде цікаво та гаряче. Комунікація – запорука успіху у будь-якій справі. Якщо вміти це ефективно робити, то пів справи вже зроблено. Два дні були наповнені комунікаціями і одними з найкращих спікерів, які розповіли практичні кейси, дали корисні поради, залишили свої контакти та завжди відкриті до співпраці. Дякую за можливість відвідати офлайн тренінг у такий не простий період. За можливість отримати корисні знання, обмінятись думками та ідеями для структур влади та громадськості», – ділиться враженнями Анастасія Зарванська, громадська активістка з Хмельницької області.

У кінцівці заходу громадські активісти напрацювали короткий комунікаційний план, який вони спробують втілити по поверненню додому. Після цього в інтерактивній формі учасники тренінгу обміняли думками щодо заходу. На завершення – усі учасники отримали сертифікати про участь в тренінгу «Влада та громадські активісти: комунікація Є?».

З фотогалереєю тренінгу можна ознайомитися тут – https://bitly.su/K6MJ

Захід проходив в рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль