fbpx

У Тернополі активісти створили Місцеве агентство розвитку середовищ

Рубрика Новини

29 червня 2023 року в офісі Західноукраїнського хабу громадської активності тернопільські активісти презентували нову ініціативу – Місцеве агентство розвитку середовищ (МАРС). 

Як розповів керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та один із ініціаторів створення МАРСу Максим Черкашин, новий майданчик “Місцеве агентство розвитку середовищ” покликаний об’єднати активних мешканців з різних галузей задля сприяння появи та розвитку у Тернополі нових середовищ. За його словами, завдяки такому майданчику вдасться консолідувати активних тернополян, які не втратили віру у свою громаду,  та готові впливати на розвиток міста Тернополя та громади.

“Ми разом з однодумцями прагнемо активізувати місцевих жителів задля розвитку Тернопільської громади. У нас дуже мало діє ініціатив та проєктів, які продукували б появу в місті нових середовищ, «драйверів» розвитку. Якщо більше людей долучатимуться до обговорення розвитку Тернопільської громади, продукуватимуться нові ідеї, що позитивно відображатиметься на появі нових розвиткових проєктів чи ініціатив. МАРС – це майданчик, який об’єднав представників бізнесу, громадського сектору та експертного середовища, які готові ділитися своїм досвідом та ресурсом задля спільного розвитку”, – зазначив Максим Черкашин

Наразі діяльність МАРСу охоплюватиме два напрямки – громадський сектор та бізнес-середовище, представники яких пройдуть комплексне навчання, отримають менторську підтримку та фінансову допомогу на реалізацію своїх ідей. Для цього діятиме два пілотних проєкти “Громадська майстерня” та “Бізнес-майстерня”.

“Як передставниція IT-спільноти я неодноразово зазначала, що Тернопіль має стати технологічним містом. Технології дозволять розвиватися місту в цілому. Саме тому ми долучаємося до нової ініціативи, прагнемо допомагати своїм досвідом, ресурсами та сприяти ідеям, які підвищуватимуть рівень впровадження технологій в Тернополі”, – поділилася керівниця ГО “Тернопільський ІТ Кластер” Катерина Міхайліді.

В рамках реалізації «Громадської майстерні» близько 20-ти активних людей, які зацікавлені у розвитку Тернополя та представляють різні галузі, зможуть отримати навики з проєктного менеджменту та реалізувати свої проєкти для розвитку Тернопільської громади .

Засновник контент агенції ViDO.agency Юрій Собі наголосив, що для активної громадськості необхідно створювати місця, де б вони могли об’єднуватися та змінювати місто Тернопіль. У таких середовищах активісти зможуть навчатися, ділитися ідеями та розвивати місто.  

“Бізнес-майстерня” допоможе 20-ом молодим людям з Тернопільської громади перетворити свої бізнес-ідеї на бізнес-плани з подальшою фінансовою та консультаційною підтримкою кращих з них. Для цього з бажаючими започаткувати свою справу працюватимуть досвідчені підприємці, які надаватимуть консультації. 

“Я б хотів, щоб наше “Файне місто Тернопіль” завжди було в інформаційному полі України та світу. Щоб про наше місто говорили, що сюди, наприклад, приїхала скульптура видатного митця, чи ми прийняли план по розвитку штучного інтелекту, а не про інші речі. Таке можливе, коли в нас буде велика кількість активних громадян, амбасадорів, які будуть Тернопіль “просувати”, створювати нові сенси. Вірю, що спільно ми зможемо цю ідею реалізувати”, – переконаний ресторатор Тарас Ковальчук

Планується, що учасники ініціативи МАРСу зможуть реалізувати щонайменше 3 бізнес-плани та 3 соціальні проєкти. Невдовзі буде анонсовано старт відбору учасників пілотного проєкту “Громадська майстерня”, який втілюватиметься в рамках нової ініціативи. 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль