fbpx

У Смизькій громаді громадські активісти вже втретє провели благодійну акцію «Даруємо добро дітям»

Рубрика Новини
МістоРівне

У Смизькій громаді громадські активісти вже втретє провели благодійну акцію «Даруємо добро дітям», яку започаткували у перші місяці свого існування і тепер організовують кожного року в грудні. За допомогою цієї ініціативи ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» хоче привернути увагу людей та місцевої влади до проблем вразливих категорій населення і розвивати культуру благодійності і волонтерства серед молоді і дорослих.

Цього року понад 80 благодійників, серед яких місцеві жителі, підприємці, депутати і працівники селищної ради, Смизька центральна бібліотека, Шепетинська гімназія, Березька гімназія, Тур’янська гімназія, Березький заклад дошкільної освіти, Смизький заклад дошкільної освіти, Студянський заклад дошкільної освіти, Смизька дитяча музична школа, молодіжні колективи в с. Берег та с. Шепетин, молодіжна рада Смизької громади. Вдалося зібрати 18 419 грн, понад 50 кг цукерків, 6 ящиків яблук, 3 ящики мандарин, дитячий одяг, канцелярське приладдя, книжки і розмальовки. Команда також змогла залучити мікрогрант у сумі 2 022 грн від #Goodacity на канцтовари в рамках Всеукраїнського дня добрих справ.

Подорож волонтерської команди з святим Миколаєм тривала 10 годин, за які вдалося відвідати 60 родин в 14 населених пунктах Смизької громади. Громадська організація сама обирає своїх підопічних – ними стають діти від 0 до 14 років, які мають інвалідність або перебувають в складних життєвих обставинах, але разом з тим кожного року наголошують, що всі діти різні, але рівні, тому важливо наголошувати не на статусі, а просто дарувати свято і віру в дива дітям, до яких вони щороку їдуть в гості.

«Три роки ми їздимо до наших підопічних, ми бачимо як вони ростуть, слідкуємо за їхніми успіхами і болями, радіємо, коли в їхньому житті щось змінюється в кращу сторону і думаємо як можна допомогти і підтримати тоді, коли це потрібно. Кожного року до акції долучається все більше людей, особливо активні молоді підприємці, адже розуміють, що корпоративна соціальна відповідальність стає невід’ємною частиною успішного бізнесу», – ділиться Вікторія Костюк, голова ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН».

За зібрані кошти активісти придбали 90 кг мандарин, 47  кг цукерків, канцелярське приладдя і 30 продуктових пакетів до святкового столу малозабезпеченим родинам. Проте після завершення акції на рахунок організації надійшло ще 1 620 грн, які вирішили використати для проведення нової благодійної акції для одиноких літніх людей у Смизькій громаді, щоб і їм підняти настрій напередодні Різдва!

«Ми розвезли близько 100 кг цукерків та солодощів, понад 100 кг мандарин, 6 ящиків яблук, 30 продуктових пакетів, 30 пакетів з іграшками та канцтоварами, 30 ящиків домашньої випічки, печива та вафель, 5 пакетів одягу та море любові, яку ми зібрали за 20 днів підготовки до нашої подорожі. Ми вдячні кожному, хто підтримав, допоміг, повірив і став частинкою цієї акції, люди можуть перетворюватися на чудотворця Миколая, бо, насправді, він живе в кожному з нас!», – розповідає Інна Псюк, співорганізаторка акції.

А діти поділилися своїми враженнями, які найбільше гріють серце та змушують дорослих робити добрі справи просто так:

 

“Знаєш, дідусю, а цей Миколай якийсь інакший…

Костюм однаковий, але чимось він відрізняється.

І як він дізнався де я живу?)

Ти знаєш, а я зрозуміла – він інакший, бо прийшов до мене додому, щоб привітати, зробити мені приємний сюрприз!

А до того іншого мене викликали…”

💭”Мамо, а ти знаєш, а я так переживав чи Миколай мене цього року не забуде)) Я щасливий, що таки потрапив в список слухняних дітей!”

💭”- Миколаю, а ти прийдеш до нас ще завтра? Бо я ж написав тобі листа і там є одне бажання, яке я попросив…

– На жаль, не зможу, бо я ж спеціально почав їздити до діток вдень, щоб встигнути розвести усі подарунки.

– Ааа… Я розумію. Дякую, що приїхав до нас раніше!”

«Ми щиро вдячні кожному, хто допоміг нам організувати і профінансувати нашу благодійну акцію! Повірте, щирі дитячі емоції варті нашої участі у творенні маленьких див своїми руками! Хай Бог дарує кожному благодійнику миру і злагоди, щастя і здоров’я на кожний день. Вірте в диво, бо воно зовсім поруч!», – додає Ірина Польова, співорганізаторка акції.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль