fbpx

У Смизі жінки вчилися створювати спільні бізнес-продукти

Рубрика Новини

«Живи з натхненням» – зустріч з такою незвичною назвою відбулася в Смизькій центральній бібліотеці для підприємливих жінок. Учасницями стали підприємиці, бібліотекарі, педагоги та громадські активісти Смизької, Дубенської та Кременецької  громад. Організували подію ГО «Спілка жінок Рівненщини» та ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН». Мета – поділитися жіночими секретами про гроші, розповісти про ази фінансової грамотності та мотивувати жінок монетизувати свої хобі та перетворити свої захоплення у мікробізнес, який може подарувати фінансову незалежність.

Ольга Ігнатьєва, засновниця Академії фінансової грамоти в м. Рівне, поділилася власним досвідом реалізації своєї ідеї. «Мене надзвичайно бентежило, що люди зверталися за порадою лише тоді, коли вже наробили непоправних фінансових помилок і втрачали не лише кошти, а й майно та житло. Мені хотілося ділитися своїми фінансовими знаннями, допомагати на етапі прийняття рішень, а не долати наслідки. Але до втілення цієї ідеї в життя мене підштовхнула донька Світланка: «Мамо, якщо є мрія, необхідно перетворити її на ціль і досягати щоденними діями», – розповідає Ольга.

Академія фінансової грамоти – це приклад соціального підприємництва, коли цілі і завдання спрямовані, в першу чергу, на вирішення наболілих проблем – подолання бідності та формування фінансової культури.

Під час зустрічі учасниці мали нагоду розробити ідеї бізнес-продуктів для соціальних підприємств у своїх громадах, щоб таким чином допомагати вирішувати нагальні соціальні проблеми та створити самостійно джерела на їх фінансування.

«Головна ідея заходу – допомогти учасницям знайти свою цінність і зрозуміти, що від однієї жінки залежить так багато, що ідеї в кожній з нас, а тренуючи віру в себе, ставши відкритими до нових можливостей, світ відповідає взаємністю», – наголошує Тетяна Кравчук, сертифікована тренерка з ігротехніки.

Зустріч «Живи з натхненням» відбулася в рамках молодіжного проєкту «Цінність – це ти» за фінансової підтримки Департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА та за сприяння Смизької селищної ради.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль