fbpx

У Сарнах голови громад обговорили функціонування комунальних підприємств

Рубрика Новини
МістоРівне

У Сарнах відбувся діалоговий захід за підтримки «U-LEADз Європою».

Очільники територіальних громад, заступники голів та керівники відповідних виконавчих органів місцевих рад з різних куточків Рівненської області завітали до Сарненської громади, щоб ознайомитися із функціонуванням комунальних підприємств. Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Рівненській області.

У Сарненській громаді функціонує сім комунальних підприємств різної спрямованості. Найбільше уваги приділили підприємствам, які працюють у житлово-комунальній сфері – «Екосервіс», «Сарнитеплосервіс» та «Житлосервіс».

На думку керівника Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Рівненській області Руслана Сивого, такі зустрічі дуже важливі, адже дають змогу зсередини вивчити досвід інших громад. Особливо це ціннодля тих громад, де комунальні підприємства ще не створені, але потреба у них існує.

За словами Сарненського міського голови Руслана Серпенінова, у громаді вони намагаються постійно вдосконалювати роботу своїх комунальних підприємств. Дуже важливим аспектом у цьому напрямку є правильний підбір управлінського персоналу, зокрема, пошук людей, що готові впроваджувати нові підходи у роботі.

Прикладом такого керівника є Володимир Агапов, котрий очолює КП «Екосервіс». Підприємство суттєво оновило роботу абонентського відділу, успішно застосовує у роботі зі споживачами публічні договори, розширює спектр послуг для мешканців, які мають укладені договори, працює над кращим інформуванням населення про свою діяльність. Так, ті мешканці, які уклали договір з КП отримують в користування пластикові контейнери для сміття, які обслуговує підприємство.

Разом з тим, в ряді питань міська рада шукає надійних партнерів зі сторони приватного бізнесу. Не оминули присутні представники ОМС і проблем, з якими стикаються комунальні підприємства. Крім традиційних проблем у вигляді ПДВ та застарілої матеріально-технічної бази, сьогодні КП відчувають суттєвий брак робочої сили: чимало працівників були мобілізовані до складу різних підрозділів Сил оборони України, а нові потенційні працівники не бажають офіційно працевлаштовуватись. Це ускладнює завдання із надання якісних послуг.

Окрім презентацій та обміну досвіду в приміщенні міської ради учасники візиту мали змогу ознайомитись із матеріально-технічною базою КП «Екосервіс»: оглянути територію КП та подивитися на всі види техніки, які є у його власності.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль