fbpx

У Мукачеві відбувся тренінг «Вся правда про місцеве самоврядування»

Рубрика Новини
МістоУжгород
Нещодавно у Центрі громадськості та національних культур 30 громадських активістів, серед яких й представники релокованих ГО, відвідали тренінг на тему «Вся правда про місцеве самоврядування».
 
Захід організувала громадська організація «Європейська школа» спільно з Мукачівською молодіжною радою.
Тренінг провів менеджер директор АРР “Закарпаття” Володимир Феськов.
 
Протягом двох годин учасники заходу спілкувалися про структуру місцевого самоврядування, дізналися, яким чином формується виконавчий комітет, постійно діючі комісії, які повноваження має мер міста та його заступники, як формується місцевий бюджет. Серед іншого обговорили й питання забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та діяльність місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. Втім, найбільше присутніх зацікавила тема «Роль молоді у розвитку місцевого самоврядування».
 
«Розвиток місцевого самоврядування – це один із дуже важливих та необхідних елементів для побудови демократичної держави. До цього процесу може й повинна долучатися активна молодь. Саме тому, запропонував цю, на мій погляд, актуальну тему для тренінгу. До того ж, багатьом активістам не вистачає навичок та знань з цього напрямку. Я приємно вражений такою великою кількістю присутніх. Це свідчить про те, що молодь прагне розвитку, самореалізації, нових знань й готова активно працювати та змінювати громаду», – зазначив Володимир Феськов та додав, що подібні тренінги – це дуже хороша можливість для молоді не тільки здобути нові знання в тій чи іншій сфері, але й обмінятися досвідом, генерувати в процесі розмови цікаві ідеї, які спільно згодом можна втілити в життя.
 
Захід відбувався у рамках проєкту «NGO relocation», який реалізовує команда громадської організації Освітньо-аналітичний центр розвитку громад у партнерстві із National Endowment for Democracy
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль