fbpx

У Львові відбувся форум місцевого самоврядування

Рубрика Новини
МістоЛьвів

9 грудня у місті Львові проходив форум місцевого самоврядування. Ініціатором проведення заходу виступила Львівська обласна рада разом із партнерами. Участь у форумі взяли народні депутати України, голови громад Львівщини та представники фондів і програм міжнародної технічної допомоги.

Мета форуму – обмін досвідом роботи громад у час війни, обговорення перспектив координації зусиль місцевих та центральних органів влади для забезпечення діяльності всіх сфер життєдіяльності громад.

У якості спікерки на форумі побувала й  керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Львівській області Галина Хрущак, яка презентувала основні напрямки роботи Програми «U-LEAD з Європою» з громадами Львівщини у 2022 році.

Експертка поділилася ключовими ініціативами, в яких беруть участь громади Львівщини, та розповіла про можливості від U-LEAD, якими у подальшому можуть скористатися територіальні громади.

Акцентувалася увага на важливості підтримки територіальних громад в такий складний період, коли органи місцевого самоврядування зіштовхнулися з новими викликами, спричинені війною.

Галина Хрущак наголосила, що експерти U-LEAD продовжують комплексно працювати з територіальними громадами, надаючи весь спектр консультаційних послуг та підтримку в підготовці проєктів розвитку.

«Ми дякуємо усім громадам, які працюють з нами та звертаються до нас. ULEAD довів, що є надійним партнером для територіальних громад, бо не зупиняв свою роботу ні на день: 24-го лютого, після того, як минув перший шок, наші радники опрацьовували законодавчу базу для нових умов та допомагали громадам приймати термінові і необхідні рішення», – підкреслює Галина Хрущак.

Також на форумі були презентовані інші міжнародні інструменти підтримки органів місцевого самоврядування, можливості для залучення інвестицій та розвитку територій у контексті воєнного стану. Окрім того, на заході працювали панельні дискусії, на яких обговорювалися законодавчі ініціативи, співпраця та міжнародне партнерство, брендування та розвиток туризму.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль