fbpx

U-LEAD зміцнює та розвиває нові форми співпраці з громадами Донеччини

Рубрика Новини

Регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» у Донецькій області надає комплексну консультаційну та методичну підтримку територіальним громадам Донеччини ще з початку реформи децентралізації..

Нещодавно команда Донецького регіонального офісу провела онлайн-зустріч, де презентувала цьогорічні можливості співпраці територіальних громад Донеччини з Програмою «U-LEAD з Європою».

«Органи місцевого самоврядування, місцеві військові адміністрації наділені широким колом повноважень. Їхні фахівці, враховуючи часті законодавчі зміни та нові завдання в роботі, потребують комплексної консультаційної підтримки, роз’яснень та порад. Експерти Програми «U-LEAD з Європою»   активно працюють в цьому напрямку, постійно вивчаючи та аналізуючи запити від громад. Ключове завдання нашої команди  – оперативно допомагати громадам Донеччини. І тут потрібен постійний діалог. Громади  мають володіти інформацією про корисні активності, які пропонує  Програма, а ми,  в свою чергу, про актуальні потреби громад», – зазначила керівниця регіонального офісу U-LEAD у Донецькій області Вікторія Троценко.

Керівниця наголосила, що у 2024 році підтримка від «U-LEAD з Європою» будуватиметься за трьома напрямками: реформи, відновлення, відбудова та стійкість. Найбільша увага буде приділена тематичним навчальним програмам та консультуванню представників органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій населених пунктів щодо розвитку спроможності громад та відбудови на місцях.

Учасники заходу ознайомилися з комплексними навчальними програмами та іншими ініціативами, які впроваджуються U-LEAD.

Окремо наголошувалося на ініціативах, які можуть стати для громад Донеччини якісним майданчиком для започаткування нових міжнародних партнерств. В умовах війни така співпраця є важливою, оскільки дозволятиме знаходити нові підходи та підтримку для відновлення і розвитку українських муніципалітетів.

Радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування U-LEAD у Донецькій області Андрій Рябуха розповів про участь громад регіону в заходах, які організовувалися для них Програмою «U-LEAD з Європою» у 2023 році. За його словами, фахівці донецьких громад відвідали 78 заходів та були активними учасниками навчальних програм.

«Не дивлячись на значні ускладнення в процесах здійснення своїх повноважень,   громади Донеччини були активними відвідувачами наших заходів у 2023 році. А представники Іллінівської територіальної громади, навіть, мали досвід стажування у своїх колег з румунської комуни Панач», – повідомив радник.

Під час заходу фахівців донецьких громад цікавили питання щодо потенційної підтримки у відновленні, розробці відповідних стратегічних планів, гуманітарному розмінуванні, розвитку соціальної сфери, створенні безпекових просторів та інших напрямків.

U-LEAD в Донецькій області дякує учасникам заходу за активність і запрошує долучатися до наступних заходів Програми.

 

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль