fbpx

U-LEAD допоміг ще двом громадам Закарпаття знайти міжнародних партнерів

Рубрика Новини
МістоУжгород

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» українські громади продовжують розвивати співпрацю з міжнародними муніципалітетами. В рамках ініціативи «Мости довіри» 04 жовтня відбулася перша робоча онлайн-зустріч представників Синевирської громади Закарпатської області та міста Полліна (Італія). Тижнем раніше аналогічна зустріч була між головою Кам’янської громади та мером міста Порто-Веккіо (Франція). Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Закарпатській області.

«Мости довіри» – це одна з ініціатив U-LEAD, яка допомагає громадам України розвивати співпрацю з європейськими муніципалітетами. Ми маємо вже чимало успішних прикладів таких партнерств. Розвиток співпраці з італійськими муніципалітетами новий напрямок у нашій діяльності, сподіваємося, що він буде продуктивним та успішним. Переконанні, що Синевирська громада та муніципалітет Полліна мають усі передумови для успішного розвитку співпраці та реалізації спільних проєктів», – розповів Михайло Мороз, керівник Західного регіонального хабу «U-LEAD з Європою».

Мер муніципалітету Полліна П’єтро Мусотто висловив слова підтримки Україні та українському народові, зазначаючи про готовність його міста приймати в себе вимушених переселенців та допомагати їм усім необхідним. Мер італійського муніципалітету презентував своє місто, розповів про його туристичну інфраструктуру, розвиток бізнесу та про деякі муніципальні послуги.

«Сьогоднішня зустріч слугує першим кроком для подальшого обговорення та покращення комунікації. Важливо, щоб обговоренні напрямки співпраці та проєкти у подальшому були реалізовані», – зазначив П’єтро Мусотто.

Синевирський сільський голова Іван Чуп також розповів учасникам зустрічі про Синевирську громаду. За його словами, у них є багато спільних рис із італійським муніципалітетом, зокрема це стосується розвитку туризму та географічних особливостей.

«Синевирська територіальна громада активно розвивається у кількох напрямках – природоохоронній діяльності, туризмі та популяризації крафтового локального виробництва. Ми прагнемо розвивати партнерство з містом Полліна, що дозволить реалізовувати низку спільних ініціатив та проєктів», – додав Іван Чуп.

За результатами зустрічі представники обох сторін визначалися із першочерговими кроками, які необхідно здійснити найближчим часом. Досягнуто домовленості про підготовку проєкту меморандуму про співпрацю між двома муніципалітетами.

«Ми раді провести першу зустріч між представниками Синевирської громади та муніципалітету Полліна, яка започатковує нове партнерство між громадами. Така співпраця в умовах війни та європейського вектору розвитку України надзвичайно важлива та дозволить громадам ефективніше долати виклики з якими стикаються муніципалітети. Ми готові активно допомагати у розвитку цього партнерства», – підкреслив Микола Сюсько, керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області.

Нагадаємо, що під час зустрічі представників муніципалітету Порто-Веккіо та Кам’янської громади вдалося визначалися із спільними завданням щодо роботи над розробкою проєктів та залучення грантів. Зокрема, це стосувалося реалізації проєктів в сфері туризму, культури та сільського господарства. Також обговорювалася співпраця щодо створення індустріального

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль