fbpx

У Хмельницькому відзначали активістів за розвиток молодіжної політики

Рубрика Новини

У цьому році вперше в Україні День молоді відзначали 12 серпня 2021 року. До цього свята – Міжнародного дня Молоді, було приурочено нагородження премії міського голови Олександра Симчишина «За вагомі досягнення молоді у розбудові Хмельницької міської територіальної громади в різних сферах суспільного життя» у 2021 році.

Кожен з лауреатів отримав премію з міського бюджету у розмірі 5000 гривень. Серед лауреатів премії координатора проєкту «Центр розвитку громадської активності» у Хмельницькій області Ольга Мороз.

Дізнаємося у них, про враження та емоції. Яка на їх думку, молодь міста Хмельницького?

Що переможці побажають кандидатам в наступному році?

 «Я дізнався про премію від координатора міського учнівського самоврядування «Нова генерація міста», в діяльності якого я беру участь вже понад 6 років. Я був приємно вражений. Вважаю що ключовим та найбільш важливим етапом розвитку молодої особистості є її шкільні роки, адже саме в цей час вона активно формує власний світогляд, набуває базових життєвих знань та відкрита до нового як ніколи інакше. Саме тому, навіть будучи студентом, а не школярем, я активно долучаюся, ініціюю та активно допомагаю ініціативи шкільного самоврядування. Усім кандидатам бажаю не втрачати ініціативності та рухаючись вперед, не забувати передавати досвід тим хто рухається за ними», – коментує лауреат Анікін Володимир.

«Про премію, я дізналася з анонсу в соціальних мережах групи – Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради. Написала статтю про цікаву подію в рубрику «Новини громадського сектору» і опублікувала її в групі Платформа активістів Хмельниччини, щоб кожен мав змогу спробувати свої сили. Пізніше мені запропонували також подати свою кандидатуру. Спочатку сумнівалася, а пізніше погодилася», – ділиться Ольга Мороз.

За її словами сучасна молодь – активна, вмотивована, прогресивна та великим бажанням розвивати своє місто. «Вірю в сили в кожного з них, головне бажання навчатися і потужний внутрішній стержень. Бажаю, в наступному році не боятися подавати свою кандидатуру на престижну премію від міського голови», – додає Ольга.

«Інформація про премію я дізналася від своєї викладачки-наставниці Валькової Ольги Володимирівни. Вона є методистом Палацу творчості дітей та юнацтва та керівником народного колективу Пресклуб «Юний журналіст». Саме вона дала поштовх для того, аби подати мою кандидатуру на цю премію.  Чесно кажучи, це було здивування і ще і яке. На початку червня ми подали заявку і я успішно про неї забула. І раптом, така новина. Після телефонного дзвінка з привітанням я трішки «зависла» і певно навіть не зрозуміла, що сталося.  Молодь Хмельницького, попри всі нарікання на неї, надзвичайно активна та цілеспрямована. Мені доводилося спілкуватися з такими крутими молодими людьми, у яких ідеї як покращити наше місто.  Хочу побажати учасниками гармонії з собою та любові до себе. І тоді усі звершення, усі ідеї будуть приходити легко та з насолодою», – зазначає Клопотовська Вікторія.

«У нас насправді крута молодь: амбітна, активна, інтелігентна. Головна проблема – це те, що молодіжна політика в місті орієнтована більше на розваги і якісь точкові проєкти, які є безсистемними та не створюють можливостей для того, щоб молода людина в Хмельницькому могла не тільки навчатись і культурно збагачуватись, але й могла працевлаштуватись і працювати тут. Таких умов немає, тому багато молоді їде з Хмельницького. Що побажати кандидатам наступного року. це намагатись узгодити свої персональні інтереси та потреби з інтересами громади. І, звісно, віри у свій успіх і успіх міста. Без цього не буде ентузіазму, на якому все у нас тримається»,  – розповідає Ковтун Олександр.

«Про схожі проєкти чув і раніше, але не брав участі. Цього року вирішив подати свою кандидатуру і, як виявилось – пройшов. Коли мені зателефонували і повідомили про перемогу, позитивні емоції переповнювали мене. Нарешті про мої здобутки почують в місті і я отримаю свою першу нагороду від міського голови. Молодь Хмельницького надзвичайно талановита та креативна. Постійно бере участь у різних фестивалях, концертах та заходах. Майбутнім кандидатам хочеться побажати міцного здоров’я, натхнення, творчості та наснаги, досягати нових висот, однак не варто забувати про своє коріння, рідні навчальні заклади та рідних викладачів», – прокоментував Міщук Дмитро.

Як бачимо, у кожного лауреата своя історія успіху, але кожен вірив у свою перемогу. Успіху кандидатам в наступному році!

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль