fbpx

У Чернівцях працівники служб та установ міської ради навчались ефективному спілкуванню

Рубрика Новини

27 жовтня у Чернівецькій міській раді відбулись два блог-кафе «Ефективна поведінка в конфліктах» та «Медіація як ефективний формат спілкування». Ці заходи організовані у рамках реалізації проекту «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

На реальних прикладах, шляхом конструктивного аналізу теорії та практики розуміння принципів та процедур, було висвітлено ключові переваги медіації та найбільш проблемні аспекти впровадження медіації в Україні, як одного з дієвих інструментів врегулювання конфліктів. Тренерами виступили Руслана Гаврилюк, юристка, медіаторка, завідувачка кафедри публічного права ЧНУ ім. Ю. Федьковича та Лідія Нестеренко, юристка, медіаторка, діалогиня, керівниця навчально-наукової лабораторії переговорів, медіації та арбітражу ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

Учасники були не просто слухачами, а активними учасниками процесу дебатів, переговорів та мали змогу пропрацювати цілий ряд технік в роботі медіатора при вирішені конфліктів, зокрема, техніку «Я-висловлювання», «Техніку роботи з асертивністю», «4 кроки ненасильницького спілкування» та ряд інших, які знадобляться їм у професійній діяльності, а також допоможуть виробити власну стратегію роботи в конфлікті при виконанні своїх службових повноважень.

Медіація – це інноваційна модель культури діалогу, навички якої доречно та корисно використовувати кожній посадовій особі чи співробітнику державної служби чи служби місцевого самоврядування. Тож організатори відзначили те, що на запрошення Чернівецької міської ради відгукнулись працівники практично всіх служб, що забезпечують якісне функціонування та розвиток міста.

Захід організували ГО «Україно-німецьке культурне товариство м. Чернівців» та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль