fbpx

У Чернівцях обрали Молодіжний парламент міста

Рубрика Новини

22 квітня в міській ратуші відбулись установчі збори з обрання складу Молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді. Це консультативно-дорадчий орган, який створений із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики в місті.

Загалом на зборах було зареєстровано 36 делегатів від учнівського, студентського самоврядування та громадських об’єднань. Ці делегати шляхом таємного голосування обрали 21 представника Молодіжного парламенту за трьома квотами: 3 від учнівського самоврядування, 8 від студентського самоврядування та 10 представників громадських об’єднань, які здійснюють діяльність у сфері молодіжної політики.

Олександр Гуляєв входив до складу ініціативної групи, яка працювала над проведенням установчих зборів молодіжного органу. Він так прокоментував доцільність створення Молодіжного парламенту:

«По-перше, для тих, хто розуміє ціну рішень, які прийняті без твого відома; рішень, на які ти не мав ні впливу, ні можливості висловити своє бачення, ідеї, запропонувати альтернативні шляхи розв’язання проблеми, членство в молодіжній раді надасть вільний доступ до відділів, управлінь, засідань, комісій та робочих груп, що діють в Чернівецькій міській раді. Лобіювати питання молоді стане легше, а будь-які адвокаційні кампанії будуть більш успішними.

По-друге, Молодіжний парламент дозволить молодому громадському сектору міста вийти за рамки лише проєктної та івентної діяльності. Молоді делегати матимуть змогу розробляти спільно концепції, формувати звернення, писати проєкти рішень, консультувати керівні органи місцевого самоврядування.

І третє, Молодіжний парламент це кадровий резерв для законодавчих та виконавчих органів місцевого самоврядування. Коли ти в одвічній опозиції, або на периферії керівних процесів, ти не сформуєш вдалої кадрової альтернативи, адже не матимеш досвіду. Молодіжний парламент – це гарна практика роботи в структурах самоврядування для майбутніх управлінців».

Склад нового консультативно-дорадчого органу переглядайте тут.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль