fbpx

У Чернівецькій області провели аналіз молодіжної політики

Рубрика Новини

ГО“Центр молоді Чернівців” провела аналітичне дослідження з питань молоді регіону. Таке дослідження запроваджується і вперше проведено у 2020 році. Планують його робити щорічно, задля того, аби відслідковувати динаміку розвитку молодіжної політики в Чернівецькій області.

Основні складові дослідження:

  • Аналіз даних опитування молоді щодо участі у громадському і політичному житті Чернівців
  • Аналіз залученості молоді в громадських організаціях м. Чернівці
  • Фінансування молодіжної політики
  • Індекс залученості молоді до громадсько-політичного життя м. Чернівці
  • Коментарі експертів з молодіжної політики та інфраструктури: Анастасії Головченко та Олександра Гуляєва

«Ми, як організація, яка займається розвитком молодіжної політики та розбудовою молодіжної інфраструктури, розуміємо, що якісні зміни можна лобіювати лише тоді, коли вони дійсно актуальні для регіону. Молодіжна політика – це поки сфера, яка тільки розвивається в нашій країні і якщо на національному рівні вже сформували Національну стратегію розвитку молодіжної політики до 2030 року та інші концепції і цільові програми, то на місцевому рівні, на жаль, ще не має постійної практики передбачення ролі та можливостей молоді у соціо-політичних процесах. Щоб зрозуміти критичні точки з питань молоді Чернівецької області – ми провели таке аналітичне дослідження. І відтепер зможемо працювати над виявленими недоліками системи. Варто наголосити на тому, що такий аналіз молодіжної політики регіону робитиметься щорічно нашою організацією, аби відслідковувати динаміку змін та тенденцій міста та області», – прокоментувала Анастасія Головченко, співзасновниця та проєктна менеджерка ГО “Центр молоді Чернівців”, експертка з молодіжної політики.

За результатами аналізу даних було виведено Індекс залученості молоді до громадсько-політичного життя м. Чернівці. Індекс складається із 7 компонентів і дорівнює 0,43, що, як зазначається в звіті дослідження, є «посереднім результатом». Максимальний же показник складає 1.  

Також дослідники вивели Коефіцієнт фінансового забезпечення молодіжної політики, який вираховується шляхом ділення обсягу фінансування на 2020 рік на чисельність молоді у 2020 році. У Чернівецькій області цей коефіцієнт склав 14,9, що, на фоні решти регіонів, є високим показником. Загалом саме ці показники будуть відстежуватись щорічно аби забезпечити трекінг (відслідковування) тенденцій та змін.

Детальніше з дослідженням знайомтесь за посиланням: 

http://ngo-youthcentrecv.org/research
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль