fbpx

У Чернівецькій міській раді активісти презентували пропозиції розвитку залізничного сполучення з Чернівцями

Рубрика Новини

Ініціативна група, створена для розвитку залізничного сполучення з Чернівцями, 17 лютого представила свої пропозиції. Зокрема, пропонують продовжити курсування групи вагонів потягу “Миколаїв – Рахів” від станції Івано-Франківськ до станції Чернівці. Це з’єднає Буковину з Кривим Рогом, Миколаєвом та Херсоном, спростить подорожуючим дорогу до курортів Чорного моря.

Маршрут потягу “Івано-Франківськ – Костянтинівка” пропонують продовжити до Чернівців та змінити його графік так, аби пасажири прибували до Києва не посеред ночі. Окрім того, це сполучення дозволить з’єднати Чернівці з Харковом.

Також члени ініціативної групи пропонують змінити маршрут потяга “Ковель – Чернівці”, аби він проходив через станцію Рівне. А на станції Львів додавати кілька безпересадкових вагонів “Ужгород – Чернівці”. Для сполучення Буковини з Дніпром, Запоріжжям та курортами Азовського моря рекомендують продовжити маршрут поїзда “Львів – Новоолексіївка” до станції Чернівці.

Богдан Старик, координатор напрямку “Безпечні вулиці” ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку”, член ініціативної групи зазначив: “Ми розуміємо, що впровадження нових потягів є доволі складним та коштовним процесом для Укрзалізниці. Зараз існує великий брак рухомого складу, якість вагонів з кожним роком погіршується, капітальні ремонти відбуваються не так швидко, як би хотілось. А закупівля нових відбувається в мізерній кількості. Саме тому першочергово пропонуємо саме продовжити напрями з Івано-Франківська та Львова до Чернівців. Це дозволить швидше покращити сполучення з нашим містом”.

Крім того, серед пропозицій – відновити приміські пасажирські сполучення в Чернівцях, продовжити маршрут потяга “Львів-Чернівці” до Перемишля (після відновлення міжнародного сполучення) та повернутись до проєкту побудови залізничної колії до Кам’янця-Подільського, в обхід території Молдови. Останнє дозволить скоротити час в дорозі для пасажирів, а у разі електрифікації – до Чернівців можна буде запустити потяги категорій Інтерсіті та Інтерсіті+.

Натомість представники Чернівецької міської ради пообіцяли підтримати ініціативу. “Ми всіляко сприяємо та підтримуємо всі починання та ініціативи, щодо вирішення питання сполучення Чернівців з великими містами України”,- зазначив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Члени ініціативної групи також просять небайдужих чернівчан так само долучитись і написати особисте звернення до Укрзалізниці. Аби спростити процедуру громадські активісти підготували спеціальні шаблони, де необхідно буде вписати лише свої дані та відправити на адресу Укрзалізниці.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль