fbpx

У Чернівецькій міській раді активісти презентували пропозиції розвитку залізничного сполучення з Чернівцями

Рубрика Новини

Ініціативна група, створена для розвитку залізничного сполучення з Чернівцями, 17 лютого представила свої пропозиції. Зокрема, пропонують продовжити курсування групи вагонів потягу “Миколаїв – Рахів” від станції Івано-Франківськ до станції Чернівці. Це з’єднає Буковину з Кривим Рогом, Миколаєвом та Херсоном, спростить подорожуючим дорогу до курортів Чорного моря.

Маршрут потягу “Івано-Франківськ – Костянтинівка” пропонують продовжити до Чернівців та змінити його графік так, аби пасажири прибували до Києва не посеред ночі. Окрім того, це сполучення дозволить з’єднати Чернівці з Харковом.

Також члени ініціативної групи пропонують змінити маршрут потяга “Ковель – Чернівці”, аби він проходив через станцію Рівне. А на станції Львів додавати кілька безпересадкових вагонів “Ужгород – Чернівці”. Для сполучення Буковини з Дніпром, Запоріжжям та курортами Азовського моря рекомендують продовжити маршрут поїзда “Львів – Новоолексіївка” до станції Чернівці.

Богдан Старик, координатор напрямку “Безпечні вулиці” ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку”, член ініціативної групи зазначив: “Ми розуміємо, що впровадження нових потягів є доволі складним та коштовним процесом для Укрзалізниці. Зараз існує великий брак рухомого складу, якість вагонів з кожним роком погіршується, капітальні ремонти відбуваються не так швидко, як би хотілось. А закупівля нових відбувається в мізерній кількості. Саме тому першочергово пропонуємо саме продовжити напрями з Івано-Франківська та Львова до Чернівців. Це дозволить швидше покращити сполучення з нашим містом”.

Крім того, серед пропозицій – відновити приміські пасажирські сполучення в Чернівцях, продовжити маршрут потяга “Львів-Чернівці” до Перемишля (після відновлення міжнародного сполучення) та повернутись до проєкту побудови залізничної колії до Кам’янця-Подільського, в обхід території Молдови. Останнє дозволить скоротити час в дорозі для пасажирів, а у разі електрифікації – до Чернівців можна буде запустити потяги категорій Інтерсіті та Інтерсіті+.

Натомість представники Чернівецької міської ради пообіцяли підтримати ініціативу. “Ми всіляко сприяємо та підтримуємо всі починання та ініціативи, щодо вирішення питання сполучення Чернівців з великими містами України”,- зазначив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Члени ініціативної групи також просять небайдужих чернівчан так само долучитись і написати особисте звернення до Укрзалізниці. Аби спростити процедуру громадські активісти підготували спеціальні шаблони, де необхідно буде вписати лише свої дані та відправити на адресу Укрзалізниці.

Facebook
Telegram
Twitter
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль