fbpx

У Батівській громаді планують створювати логістичні хаби

Рубрика Новини
МістоУжгород

Повномасштабне вторгнення змусило територіальні громади шукати нові підходити залучення додаткових ресурсів для свого розвитку. Залучення інвестицій стало невід’ємною складовою в діяльності чи не кожної громади. У цьому процесі важливо правильно визначити пріоритети та спланувати роботу.

Батівська територіальна громада Закарпатської області увійшла в число територіальних громад, які отримали підтримку експертів Програми «U-LEAD з Європою» у розробці інвестиційних паспортів. Наприкінці 2022 року цей стратегічний документ був розроблений для Батівської сільської ради. З початком 2023 року керівництво громади розпочало роботу в напрямках, які були визначені в документі.

«Участь нашої громади в ініціативі «ULEAD з Європою» по розробці інвестиційних паспортів дала можливість розробити документ, який розкриє економічний потенціал Батівської територіальної громади. У теперішніх умовах важливо мати такий інструмент, який дозволить у майбутньому залучати нові інвестиції», – поділилася заступниця голови Батівської громади Габріелла Галамбош.

У 2021 році громада робила перші спроби самостійно розробити інвестиційний паспорт. Допомога експертів U-LEAD дозволила їм отримати необхідні знання та механізм для розробки ефективного документа по залученню інвестицій.

За словами Габріелли Галамбош, за підтримки експертів U-LEAD їм вдалося виокремити основні пріоритети розвитку Батівської територіальної громади. Основним напрямком, який громада прагне розвивати, стала логістика, зокрема створення логістичних хабів. Окрім цього в громаді планують розвивати рекреаційні можливості та сільське господарство, не відкидають й створення індустріальних парків.

«Ми готові працювати над пропозиціями від приватного сектору щодо роботи з складськими приміщеннями. Провівши аналіз ресурсів, нам вдалося дізнатися, що володіємо непоганим ресурсом у цьому напрямку. Деякі об’єкти перебувають у приватній власності, але ми можемо спільно працювати над їх реконструкцією та подальшим залученням інвестицій», – наголосила   Габріелла Галамбош.

На території громади вже діють комплекси, які працюють у сфері логістики. В умовах війни для Батівської громади розвиток логістичних хабів в пріоритеті. Для цього фахівці Батівської сільської ради пишуть проєкти та працюють над популяризацією своїх об’єктів.

У селі Батьово діє вузлова залізнична станція, існує хороше транспортне сполучення, дорога міжнародного значення М-25 та функціонує контрольний пункт пропуску на кордоні Угорщиною. Станція Батьово – потужній залізничний вузол у західному регіоні України, має вагоме стратегічне значення та з’єднує з європейськими країнами, забезпечує пасажирське та вантажне перевезення.

Керівництво громади вже веде роботу з потенційним інвестором, який володіє необхідними ресурсами для створення логістичних хабів.

«Логістичний хаб одна із інвестиційних пропозицій, яка в нас у пріоритеті. Ми намагаємося використати наявний потенціал у першу чергу, тому активно працюємо у цьому напрямку. У нашому випадку інвестор більше звертає увагу не так на якесь приміщення, як на конкретну земельну ділянку. В інвестиційному паспорті такі земельні ділянки ми пропонуємо, оскільки кількість складських приміщень не велика. Сортувально-розвантажувальні центи, логістичні хаби ідеально вписуються в цю концепцію», – зазначають у громаді.

Також у громаді працюють над запрошенням релокованого бізнесу. Для цього передбачена підтримка у пошуку житла для працівників та інша допомога.

Зазначимо, що Батівська територіальна громада це прикордонна громада, в якій проживає більше 12 тис. жителів. До її складу входить 9 населених пунктів. Громада має вигідне географічне розміщення, оскільки знаходиться в недалекій відстані від кордону з Угорщиною, Румунією, Польщею та Словаччиною.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль