fbpx

Трансперенсі Інтернешнл Україна оголошує конкурсний відбір регіональних ГО для оцінки підзвітності міст

Рубрика Новини

Трансперенсі Інтернешнл Україна оголошує конкурсний відбір регіональних громадських організацій для оцінки підзвітності міст в рамках проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки представництва Європейського Союзу в Україні.

Відібрані громадські організації долучаться до незалежної оцінки підзвітності міських рад, що дозволить укласти Рейтинг підзвітності 50 міст України.

Вимірювання підзвітності буде проводитися за методологією, розробленою командою програми «Transparent cities/Прозорі міста» спільно з командами організацій громадянського суспільства «Платформа Громадський Контроль» та «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Завдання для організації:

  • Оцінити підзвітність 3 міст за 48 індикаторами, керуючись методологією рейтингування підзвітності міст України;
  • Внести оцінки міст в спеціально розроблену та надану форму, пояснити оцінку за кожним індикатором з посиланнями на матеріали, які підтверджують правильність рішення;
  • Підготувати фінальний звіт про надані послуги згідно зі встановленими формами. У разі відбору кожна громадська організація отримає детальний опис методології із роз’ясненнями щодо її застосування, перелік міст, які належить оцінити, та форму для заповнення.

Вимоги до учасників конкурсного відбору:

  • Організація має бути зареєстрована згідно з вимогами законодавства України та внесена до Реєстру неприбуткових організацій. Якщо участь бере ініціативна група, яка не зареєстрована як громадська організація, то така група має зареєструватись до укладення угоди;
  • Організація громадянського суспільства зареєстрована та реалізує свою діяльність в одному з 50 міст-учасників рейтингування підзвітності (перелік міст за посиланням);
  • Не має відкритих судових справ проти членів або керівника організації;
  • Має дійсний розрахунковий рахунок у банку України;
  • Наявність попереднього досвіду в антикорупційних заходах або діяльності (адвокація демократичних або антикорупційних ініціатив; впровадження інструментів електронної демократії; робота з відкритими даними; моніторинг публічних закупівель; контроль діяльності органів місцевого самоврядування тощо) буде перевагою.

Пакет документів для участі у відборі:

  • Заповнена аплікаційна форма, завірена печаткою та підписом керівника організації (додається);
  • Резюме керівника проєкту;
  • Скан-копія свідоцтва про реєстрацію/виписки з ЄДР;
  • Скан-копія довідки про неприбутковість;
  • Скан-копія статуту.

Документи для участі у конкурсному відборі мають бути подані в електронному вигляді у форматі pdf на адресу transparent-cities@ti-ukraine.org. Кожен файл має бути вкладеним в лист окремо. Не приймаються до розгляду файли-архіви (ZIP, RAR тощо). Тема листа: «Заявка на конкурс – [назва ГО]». 

Кінцевий термін подання документів – до 23:59 15 серпня 2021 року.

Оголошення результатів – до 23:59 1 вересня 2021 року.

Більше про відбір за посиланням.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль