fbpx

Тетяна Воронцова: «Підтримка сімейних цінностей, надання консультацій та практична допомога – це наші основні завдання, бо всі інші проблеми – це вже наслідки»

Рубрика Новини

Навіть серед громадських активістів є люди, які виділяються. Сьогодні в нашій рубриці #ЛідериЗмін справжній діамант, людина, яка своєю діяльністю змінює долі людей.

Запрошуємо познайомитися з Тетяною Воронцовою – засновницею благодійного фонду «Милосердя» та ГО «Хмельниччина без сиріт».

  • Розкажіть про себе, свої хобі

      З дитинства я хотіла бути вчителем і мати багато дітей. Люблю робити добрі зміни для людей, люблю, коли сумні діти починають посміхатись! За освітою я вчитель, але все своє життя присвятила служінню людям та допомозі знедоленим. Особливо мене турбує доля дітей-сиріт та дітей, що опинились без належної батьківської турботи. Своїм хобі я вважаю організацію подорожей для дітей. Дуже люблю Різдво і Новий рік, особливо створювати затишну атмосферу до свят! Мені подобається робити декор різного плану, всі прикраси часто виготовляємо всією родиною.

Саме тому я заснувала благодійний фонд «Милосердя» та громадську організацію «Хмельниччина без сиріт». Також я є експертом із захисту прав та законних інтересів дітей, та представником Уповноваженого Президента України у Хмельницькій області з прав дітей.

  • Як Вас можна описати читачам одним реченням?

Цілеспрямована особистість, яка вміє вмотивовувати інших на добрі справи. Співпрацюю з багатьма організаціями і громадськими активістами.

  • Коли й чому розпочали громадську діяльність? Що спонукало вас до цього?

В дитинстві мене хотіли забрати через хворобу мами до інтернату, тому я ще з 10 років почала їздити з мамою до дітей в інтернати, надсилати посилки. А коли вже дорослою побачила, як голодна дитина в жахливому одязі просить грошей, то не довго думаючи створила благодійну  організацію, щоб більш якісно почати допомагати дітям.

  • Пам’ятаєте, який проєкт був першим?

Першим був проєкт «Організація благодійних обідів для дітей «вулиці»». Це не могло не торкнутись мого серця. Малі діти без батьків жили в підвалах, теплотрасах, замурзані, налякані та голодні!!! Нікому не потрібні…. Але саме вони потребували найбільшої допомоги та уваги. Так все і почалось, вся моя благодійна та громадська діяльність.

  • Які виклики були перед вами?

Найперше – це достукатись до поранених дитячих сердець, адже  вони нікому не довіряли. Друге – це фінансування. Третє – відсутність підтримки зі сторони влади, а то і супротив.

  • Соціологи стверджують, що наразі в Україні лише 3-5% мешканців є активними. Яка ситуація у вашій громаді?

Можливо і так, я не маю загальної статистики, але люди, які з нами співпрацюють, просто чудові! Дякую усім волонтерам!

  • Якими проєктами найбільше пишаєтеся? Які у них джерела фінансування і де Ви його шукаєте?

Проєкт підтримки родин СЖО (складні життєві обставини). Джерело фінансування – це кошти благодійників, але вірю, що зможемо залучити кошти і з інших джерел, в тому числі і з державного бюджету.

  • Чим ще ваша організація може бути корисною для інших?

Наша організація має декілька напрямків роботи. Один з найважливіших – це підтримка сімей, що опинились у складних життєвих обставинах. А також превенція. Сім’я сьогодні в Україні в кризі, а від  стану сімей залежить напряму майбутнє та добробут держави. Тому підтримка сімейних цінностей, надання консультацій та практична допомога і є основним завданням, бо всі інші проблеми – це вже наслідки!

  • Що мотивує вас займатися громадською діяльністю?

Змінені долі людей – найкраща мотивація! Немає більшої радості!

  • Які основні цілі та плани на майбутнє?

Планую зробити декілька проєктів на національному рівні.

  • Що порадите активістам, які тільки розпочинають свій шлях?

Ніколи не зупинятись, завжди з вірою дивитись на будь-які проблеми і бачити їх вже вирішеними!

Матеріал підготувала координаторка проєкту “Центр розвитк громадської активності” у Хмельницькій області Ольга Мороз.

Проєкт “Центр розвитку громадської активності” реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” за підтримки Європейського фонду за демократію (EED)

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль