fbpx

Тетяна Кріль-Фрицак: «Добрі справи мене надихають, роблять щасливою, стають прикладом для моїх дітей»

Рубрика Новини

Рубрика #ЛідериЗмін продовжує наповнюватися цікавими матеріалами про успішних людей, які в своїх територіальних громадах активно розвивають громадський сектор та втілюють проєкти.

Сьогодні ми презентуємо інтерв’ю з Тетяною Кріль-Фрицак, головою громадської організації «Бути жінкою», яка діє на Хмельниччині.

  • Розкажіть про себе, свої хобі.

 Я звичайна українська жінка, маю дві вищих освіти. Практикую як сімейний коуч.

Маю 6 нагород з міжобласних, всеукраїнський та  міжнародних конкурсів краси, три роки була членом журі Всеукраїнського конкурсу “Модель року”. Була і почесним членом журі дитячих конкурсів та фестивалів.

В цей час, я  голова та засновниця  Хмельницької громадської організації «Бути жінкою»,  дружина, та мати чотирьох чудових дітей.

  • Як Вас можна описати читачам одним реченням?

Незламна жінка з великим серцем.

  • Коли й чому розпочали громадську діяльність? Що спонукало вас до цього?

До громадської діяльності мене привела благодійність, я маю досвід співпраці у великих благодійних проєктах таких як «Берег доброї надії» (м.Харків). Активно спілкуюсь з дітьми та вихователями дитячих будинків. Починаючи з 2006 року в моє серце увійшли, діти з особливими потребами та історії їх матерів. Досвід спілкування та розуміння масштабів потреб цих дітей, мотивували мене задуматись про створення громадської організації.

  • Пам’ятаєте, який проєкт був першим?

 Так. Це була організація новорічного свята «Новорічний вогник» з особливими потребами.

  • Які виклики були перед вами?

Найбільшим викликом для мене стала комунікація з дітьми, де мене переповнювали емоції, я не могла стримати сльози. Тоді я зрозуміла, що світ здається не для всіх однаковим на відчуття і на слух.

  • Якими проєктами найбільше пишаєтеся? Які у них джерела фінансування і де Ви його шукаєте?

Наразі громадська організація «Бути жінкою» реалізує три щорічних проєкти:

Соціальний проєкт премія «Мама року Хмельниччини», де ми знайомимо суспільство з жінками, що надихають своїми життєвими історія та є прикладом для наслідування.

Проєкт  «Ти – особливий» – новорічний та літній проєкти  для дітей з особливими потребами.

Інформаційні заходи для жінок: тренінги, семінари, майстер – класи, фото – сесії тощо.

Всі проєкти громадської організації реалізуються коштом членських внесків, які щомісяця вносять наші членкині  на рахунок громадської організації та коштом благодійних внесків партнерів.

  • Розкажіть про майбутній соціальний проєкт?

Соціальний проєкт «Ти можеш все» – буде цікаво жінкам, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, які перебувають у декретній відпустці та які під час кризи хочуть змінити вибір професії.

Він містить в собі комплексну програму, що складається з тренінгів, коуч – сесій та індивідуальних консультацій для всіх учасниць. Теми різні: «Самооцінка особистості», «Емоційний інтелект, як запорука спокою та рівноваги» та «Розвиток комунікативних умінь особистості». Кожна зустріч буде з зірковою гостею, душевні розмови та чаювання.

  • Чим ще ваша організація може бути корисна для інших?

Ми можемо бути корисні як волонтери на акціях, як партнери проєктів інших громадських організацій, просто як подруги, аби запросити матерів особливих дітей на чашечку чаю та душевну бесіду, цього року в тісній співпраці з управлінням праці та соціального захисту населення готуємо подання на присвоєння почесного звання Героя України – «Мати – героїня».

  •  Що мотивує вас займатися громадською діяльністю?

 На мою думку, кожна жінка приходить в цей світ з трьома місіями: перша, це подарувати життя, стати мамою, друга – бути берегинею у своїй родині, прикладом для своїх дітей, і третя – залишити добрий слід після себе  на землі. Саме це мотивує мене, бути зразковим прикладом для дітей, щоб мої діти були достойними, світлими людьми, та звісно ж, я хочу нести добро у світ. Люди, які стають мені як рідні, назавжди залишаються в моєму серці.

  • Які основні цілі та плани на майбутнє?

 Я планую розширити горизонти наших проєктів та самої організації в  цілому.

  • Що порадите активістам, які тільки розпочинають свій шлях?

В кожного свій шлях і свої погляди, тому я можу лише поділитися своїм девізом: «Знай чого хочеш, завжди іди до своєї цілі, і ніколи не зупиняйся!»

Матеріал підготувала координаторка проєкту «Центр розвитку громадської активності» у Хмельницькій області Ольга Мороз.

Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль