fbpx

Територіальні громади Прикарпаття навчали розвивати велосипедний туризм

Фахівці територіальних громад з Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Волинської, Рівненської та Закарпатської стали учасниками онлайн-семінару щодо розвитку веломережі.

Захід проходив на базі регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Івано-Франківській області у форматі засідання робочих груп, в яких брали участь команди з кожної громади-учасниці ініціативи «U-LEAD з Європою» з розвитку веломережі.

Руслан Панасюк, керівник регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області, привітав учасників заходу та побажав їм отримати необхідні навики для  планування якісної мережі туристичних велосипедних маршрутів в територіальних громадах.

Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності, розповів про види туристичних маршрутів за масштабами, зокрема акцентувалася увага на двох – локальних та регіональних.

«Досить цікавим є регіональний маршрут СТЕП BIKE STEP, який проходить вздовж Азовського моря та поєднує місто Маріуполь із озером Сиваш. На маршруті є 10 точок відпочинку та інші умови для любителів поїздок на велосипедах. Щодо локальних маршрутів, то хорошим є приклад веломаршрутів Теребовлі, що на Тернопільщині. Маршрут розрахований на 2-3 та був розробленим місцевим Туристично-інформаційним центром, завдяки чому туристи можуть ознайомитися з принадами міста», – розповів експерт.

Щодо різновидів велотуристів та велотуристок, то експерт виділив двотижневих мандрівників, рекреаційних туристів одного тижня та туристів вихідного дня.

Вікторія Прокопенко, представниця ГО U-Cycle та співрозробниця Велосипедної стратегії України, розповіла учасникам заходу про суть велосипедної стратегії та карти веломаршрутів України.

«Стратегія розвитку велосипедного руху України покликана створити безпечну, зручну, комфорту та привабливу інфраструктуру для розвитку велосипедного руху в Україні, у тому числі з метою велотуризму. Також у такий спосіб ми прагнемо збільшити кількість жителів міст, і не тільки, які віддадуть перевагу велосипеду як еклологіно-чистому транспорту», – підкреслила Вікторія Прокопенко.

Також фахівці територіальних громад наочно побачили як планувати туристичну веломережу в громадах та ознакувати маршрути.

Нагадаємо, що від Прикарпаття для участі в програмі були відібрані  Солотвинська та Спаська територіальні громади.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль