fbpx

Тернопільські підприємці отримають гроші на свої бізнес-плани

Рубрика Новини

22 грудня у місті Тернополі відбувся фінальний форум проєкту з підтримки малого та середнього підприємництва на території Тернопільської територіальної громади. На заході були презентовані бізнес-плани учасників проєкту, які були розроблені в рамках ініціативи. До 5-ти найкращих бізнес-планів, які  визначатимуть шляхом експертного оцінювання, отримають часткове фінансування.

Нагадаємо, що ініціативу реалізовують у партнерстві Тернопільська міська рада, громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Основне завдання нашого проєкту – допомогти малим та середнім підприємствам Тернопільської громади отримати нові знання, необхідні для підтримки бізнесу та його адаптації до нової реальності, які спричинила пандемія. Наші учасники за підтримки експертів проєкту напрацювали бізнес-плани, які повинні дати поштовх до розвитку їхньої справи. Настав час обрати ті бізнес-плани, які отримають фінансування в рамках проєкту», – зазначив Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

У проєкті брали участь 11  команд по 2-є учасників-представників малого та середнього підприємництва, які працюють на території Тернопільської громади.

Учасники проєкту підготували бізнес план, вдосконалили свої знання та вміння з кризового менеджменту, навчилися використовувати ІТ-технології та онлайн-платформ для організації та ведення бізнесу. Також учасники проєкту отримали бізнес-консалтинг та ІТ-консультації з питань діджиталізації їхньої роботи.

На конкурсній основі буде обрано до 5-ти найкращих бізнес-планів, які будуть частково профінансовані. Результати відбору стануть відомими через п’ять днів, саме стільки часу взяли для оцінювання члени конкурсної комісії.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні – зокрема надає додаткове фінансування та послуги з розвитку бізнесу, а також сприяє ефективному регулюванню підприємницької діяльності. У 2019 році Європейський Союз в межах ініціативи EU4Business підтримав 4 279 підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили 50 799 нових робочих місць, збільшили прибуток на 24,7% і експорт на 5%. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль