fbpx

Тернопіль став учасником другого раунду відбору приєднання до проєкту OGP

Рубрика Новини

Нещодавно ініціатива Open Government Partnership оголосила про розширення місцевої програми та запрошення нових органів місцевого самоврядування.  Представники Тернопільської міської ради в партнерстві з громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» розробили та подали заявку для участі в конкурсі. Сьогодні стало відомо, що Тернопіль відібраний для участі в другому раунді відбору.

Open Government Partnership підтримує та пропагує відкрите врядування в органах державної та місцевої влади по всьому світу. Основними принципами ініціативи є прозорість та підзвітність діяльності інститутів влади, включаючи обов’язкове залучення громадян до процесу прийняття рішень.  Членство органу місцевого самоврядування в партнерстві підкреслює високий рівень відкритості врядування влади та показує її готовність до співпраці з громадським сектором.

«Приєднання до OGP дозволить Тернополю впровадити у діяльність кращі міжнародні практики, отримати фахові консультації міжнародної спільноти, покращити процес залучення мешканців до активної громадської участі» – зазначає керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин. «До речі, досвід спільного заповнення заявки є також досить унікальним, оскільки ми об’єднали зусилля органу місцевого самоврядування та громадської організації, а консультаційну підтримку нам надавали експерти Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи та Асоціації міст України” – додає Максим Черкашин.

Зазначимо, що Тернопільська міська рада активно працює у напрямку розвитку місцевої демократії, впровадження нових інструментів громадської участі та залучення мешканців до прийняття рішень. У 2019 року Тернопіль здобув І місце серед усіх обласних центрів та ІІІ місце серед найбільших міст України у рейтингу прозорості. Такі результати дослідження муніципальної прозорості міст презентували в рамках програми Transparent Cities від організації Transparency International Ukraine. А під час всеукраїнського форуму Open Data Forum 2019 Тернопіль отримав найвищу відзнаку – переможця України за досягнення найвищих стандартів публікації відкритих даних міськими органами управління.

Сподіваємося, що попередній досвід та постійна робота над вдосконаленням рівня відкритості та підзвітності місцевої влади, дозволить Тернополю долучитися до ініціативи, до якої раніше приєдналися такі міста як Мадрид, Париж, Тбілісі та низка інших великих муніципалітетів.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль