fbpx

Тернопіль на три дні перетвориться на навчальний центр для дрібних виробників та фермерів

Рубрика Новини

19 лютого стартував трьохденний тренінг для дрібних виробників, який проходить в рамках проєкту «Пандемія – як шанс для удосконалення роботи дрібних фермерів заходу України». У Тернополі зібралися 30 фермерів з Тернопільської, Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей, які разом з досвідченими тренерами розглянуть низку важливих питань. Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога».

За словами Максима Черкашина, керівника громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», пандемія стала неабияким випробування для всіх, особливо це стосується людей, які задіяні у дрібному виробництві та фермерстві.

«Свого часу наша команда запустила онлайн-майданчик «Відкритий ринок», на якому фермери, на момент закриття ринків і не тільки, отримали можливість реалізовувати свою продукція. Як виявилося такий формат роботи сподобався нашим виробникам, але їм не завжди вистачало знань та навиків, необхідних для налагодження ефективних онлай-продажів. Наш новий проєкт покликаний допомогти їм в цьому та дати весь необхідний інструментарій для покращення їхньої роботи», – додав Максим Черкашин.

У перший день тренінгу з учасниками спілкувався Василь Жирук, керівник консультаційної агенції «Бюро розвитку» та тенхнійний консультант майданчика «Відкритий ринок». У цьому блоці малі виробники ознайомилися з онлайн-майданчиком «Відкритий ринок», дізналися про передумови його створення та основні можливості, які він пропонує.

Присутні на заході детально розглянули кабінет користувача на вищезгаданій платформі, включаючи сам процес його створення та безпосереднього розміщення продукції. Кожен учасник тренінгу отримав консультаційну допомогу в створенні кабінету та його налаштування для запуску продажів.

«Державна підтримка малого  фермерства» – саме з цієї теми розпочалася друга половина дня. Володимир Стахів,  директор Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації, поділився з учасниками заходу своїми думками щодо впровадження в Україні земельної реформи. Також було представлено ключові програми підтримки з державного та обласного бюджетів, в яких можуть взяти участь дрібні фермери. Порушувалася важлива тема створення сільськогосподарських кооперативів.

«У Тернопільській області лідером із створення кооперативів є Тернопільський район, де дії 59 об’єднань, у Кременецькому – 30 та 25 у Чортківському районі. Останніми роками спостерігається позитивна динаміка, все більше фермерів та дрібних виробників приймають рішення про створення кооперативів, що дає свої результати», – ділиться прикладом експерт.

Андрій Назарків,  керівник відділення АТ КБ “Приватбанк”, розповів про етапи розвитку малого підприємництва та ведення бізнесу в правових рамках. Не оминув увагою питання підтримка малого бізнесу банками та представив кращі кейси в цьому напрямку.

На завершення дня Степан Семенів, директор рекламної агенції «Pear team», поділився з учасниками лайфхаками та варіантами пакування продуктів.

«Пакування буває кількох видів – індивідуальна упаковка товару, захисна та на продаж, кожна з яких має свої особливості. Важливим в цьому процесі є дизайн, завдяки якому можна акцентувати вагу покупця локальності продукції, її крафтовості, еко-спрямуванні та інших аспектах, включаючи формування правильного образу продавця», – зазначив Степан Семенів.

Попереду ще два дні тренінгу, які будуть присвячені питанням різного спрямування, починаючи від кооперації та роботи в соціальних мережах, та закінчуючи  фінансуванням та фуд-сесією.

Усі новини про проєкт публікуватимуться на сайті та сторінці організації

Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога».

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль