fbpx

Стежками Незалежності України велосипедисти об’єднали Рівненщину і Тернопільщину

Рубрика Новини

23 серпня в День Державного Прапора України молодіжна рада Смизької громади у співпраці з ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» та ФК «Єврошпон-Смига» організувала велопробіг «Стежками незалежності» за маршрутом «Смига – Шепетин – Лішня – Стіжок – Антонівці – Буща – Смига». Велосипедисти подолали 43 км за 8 годин, серед учасників 10 дітей – вихованців футбольного клубу та 12 дорослих з різних сіл Смизької громади, м. Почаїв, м. Тернопіль.

Велопробіг стартував у знаковому місці – біля нещодавно встановленого пам’ятника «Борцям за волю України», на якому зображена унікальна гравюра Ніла Хасевича. Автор ідеї Віталій Міщук розповів про цінність постаменту, його історію та значення для Смизької громади та Рівненщини в цілому.

Велосипедисти завітали у каплицю-пантеон в с. Лішня, де їх зустрів військовий капелан Андрій Любунь і розповів про історію єдиного в Україні храму пам’яті Героїв АТО, які полягли за незалежність України за останні 8 років. «Прапор – це не просто шматок тканини, це те, що надихає, те, що гріє, те, за що не шкода віддати своє життя! Ми повинні більше уваги приділяти національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, щоб вони усвідомлювали ціну свого вільного і безтурботного життя, ставилися до державних символів з повагою, гордилися бути українцями», – поділився о. Андрій. Всі присутні заспівали в храмі Державний Гімн України та змогли підкріпити свої сили, напившись води з цілющого джерела.

По дорозі учасники велопробігу змогли відвідати краєзнавчий музей в с. Стіжок і Штаб УПА в с. Антонівці, а також на місцях бойової слави доторкнутися до історії рідного краю завдяки розповідям Геннадія Лагетка, голови ГО «Асоціація ТЕЗА», який розпочав роботу зі створення музею в Смизі.

Велопробіг відбувається вже втретє з ініціативи молодіжної ради Смизької громади, але новий маршрут обрали з нагоди 30-річчя Незалежності України. Організатори планують проводити схожі подорожі частіше, щоб більше молодих людей змогли відкривати для себе рідний край, його історію та місця сили.

Велопробіг «Стежками незалежності» відбувся завдяки фінансовій підтримці ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН», спонсорській допомозі місцевої підприємиці Катерини Василюк, фотофіксацію події забезпечили Михайло Прокопчук та Олександр Галій, медичний супровід організував Віталій Костюк, керівник проєкту «Лінія життя», а безпеку на дорозі учасникам гарантував поліцейський Смизької громади Роман Коханець.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль