fbpx

Стартувала ІІ сесія проєкту «Школа демократичного врядування для молоді»

Рубрика Новини

03 березня розпочалася ІІ сесія проєкту «Школа демократичного врядування для молоді», який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

«Друга сесія проєкту стосуватиметься розвитку організаційної спроможності громадських організацій та структурних підрозділів, які відповідають за роботу з молоддю у громадах. Учасники навчаться проводити тренінги, розглянуть юридичні й фінансові моменти діяльності організацій. Також в рамках сесії відбудеться навчальна поїздка в Зборівську територіальну громаду, де учасники перейматимуть досвід по роботі з молоддю та реалізації молодіжних проєктів», – розповідає Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Перший день навчальної сесії розпочався з розгляду важливої теми – основ менеджменту громадської організації або структурного підрозділу, які відповідають за роботу з молоддю. З учасниками проєкту в режимі онлайн-включення з Литви працював Іван Омелян, експерт з розвитку спільнот та коаліцій. Протягом кількох годин громадські активісти розвивали свої навики роботи  в команді, розглядали особливості залучення молодих людей до акцій та проєктів, обговорювали кращі практики роботи з молоддю.

У другій половині дня отримали  можливість дізнатися «секрети» успішного проведення тренінгів. Ольга Бондаренко, сертифікована коуч з розвитку організацій та співзасновниця «H2O Consulting», детально проаналізувала методику проведення тренінгу. Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування у формі завдань розглянули теоретичні та практичні аспекти тренінгу. Нагадаємо, що за умовами проєкту, кожен учасник має провести тренінгу для молоді у своїй громаді.

Також у рамках другої освітньої сесії також запланована навчальна поїздка в Зборівську територіальну громаду Тернопільської області.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль