fbpx

Стартувала дводенна навчальна сесія з питань стратегічних документів та політик

Рубрика Новини

Команди 10-ти ОГС із заходу України розпочали навчання з стратегічних документів та внутрішніх політик. Протягом двох днів громадські активісти та активісти вивчатимуть нові для себе підходи до стратегічного планування, роботи в команді та напрацювання політик, які сприятимуть ефективній діяльності організації.

Керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин розповів учасникам заходу про проєкт та наголосив, що наявність стратегічних документів та внутрішніх політик в ОГС сприятимуть підвищенні їхньої організаційної спроможності та дозволять більш ефективно працювати, включаю співпрацю з донорами та міжнародними організаціями.

Начальник відділу державної реєстрації громадських формувань Управління державної реєстрацї у Тернопільській області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Василь Марцинкевич презентував учасникам заходу основні зміни в структурі та змісті типового статуту громадської організації.

Експерт наголошував, що цей документ повинен відповідати всім вимогам законодавства, тому ГО необхідно внести певні зміни, якщо цього не було зроблено раніше. За його словами, це зробити просто, головне дотримуватися процедури. Сам алгоритм внесення змін, включаючи проведення зборів та оформлення протоколу засідання, був представлений учасникам заходу.
Друга половина дня була присвячена темі організаційної структури та внутрішнім політикам громадської організації. Цей блок презентував менеджер проєктів ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Олександр Кикта.

За словами Олександра Кикти, внутрішні політики не є обов’язковими, на відміну від установчих документів, але також є важливими, оскільки дозволяють краще організувати роботу команди та підвищити її організаційну спроможність.

Експерт проаналізував основні положення, які можуть використовувати та затверджувати ГО, представив їхню структуру та виокремив ключові особливості.

Цей проєкт реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР  Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль