fbpx

Стартує оновлена ініціатива «Кроки для спеціалістів. Розробка стратегії розвитку територіальної громади»

Рубрика Новини

U-LEAD відновлює Програму підтримки громад у розробці стратегій розвитку, згорнуту через початок повномасштабної війни.

«U-LEAD з Європою» презентувала оновлену навчальну програму «Кроки для спеціалістів. Розробка стратегії розвитку територіальної громади». Учасники цієї ініціативи із 70-ти громад з різних регіонів України були відібрані ще у 2021 році, але через повномасштабне вторгнення Росії в Україну старт навчання було відкладено.

Наші експерти підготували шість онлайн-семінарів та заключну інформаційну сесію, під час яких детально розкриватимуть кожен етап розробки стратегії. Робота в рамках ініціативи триватиме з квітня до листопаду 2023 року.

“Учасники отримають базові знання щодо етапів розробки стратегії місцевого розвитку та плану заходів із її реалізації для подальшої координації у своїх робочих групах”, – зазначила керівниця регіонального офісу в Тернопільській області Наталія Онищук.

За її словами, стратегія потрібна громаді для підвищення своєї конкурентоспроможності, досягнення бажаних змін та збалансованого управління з урахуванням інтересів усіх мешканців. Також вона сприяє залученню державних та приватних інвестицій, міжнародно-технічної допомоги і є інструментом ефективного використання місцевих фінансових ресурсів.

Перший онлайн-семінар відбувся на базі регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області. Представники громад проаналізували методологію стратегічного планування, включно з етапами проведення соціально-економічного аналізу та опитування мешканців чи бізнесу. Експерти наголошували, що під час планування розвитку потрібно орієнтуватися на три складові стратегії: розвиток місцевої економіки, розвиток людського капіталу та збереження довкілля.

“Упродовж усього часу навчання на платформі «U-LEARN» учасники ініціативи матимуть доступ до проєктів рішень, презентацій, зразків різних документів, необхідних для процесу стратегічного планування. На цій же платформі наші експерти надаватимуть фахові відповіді на загальні питання учасників навчання”, – розповів радник із питань муніципальних фінансів та управління U-LEAD у Житомирській області Георгій Федорук.

У громадах-учасницях ініціативи до кінця квітня мають провести перше засідання робочої групи, згодом здійснити соціально-економічний аналіз своєї території, провести опитування мешканців та бізнесу. У травні на них чекає новий семінар на тему «Застосування даних. Формулювання стратегії місцевого розвитку».

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль