fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Старости 11-ти громад Прикарпаття пройшли комплексну навчальну програму від U-LEAD

Завершилося навчання в рамках програми «Кроки для старост 2021», яка проводилася за підтримки «U-LEAD з Європою». Як повідомляють у Регіональному офісі  U-LEAD в Івано-Франківській області, у першому циклі програми від Прикарпаття навчалися старости із 11-ти територіальних громад.

Навчальна програма відбувалася в онлайн-форматі і складалася з 5 семінарів, 3 воркшопів та онлайн візиту до успішних старост Дніпропетровищини. На базі Івано-Франківського регіонального офісу проходили 3 воркшопи, у яких брали участь старости з усієї України.

«Староста – це важлива особа у організаційній побудові громади. Професійний, обізнаний. відкритий у своїй роботі, орієнтований на тісну взаємодію і діалог з мешканцями свого старостинського округу – таким, на нашу думку, є зразковий портрет старости у громаді. Важливо знати та вміти використовувати усі інструменти  у своїй роботі, і тоді очевидним буде загальний успіх», – розповідає Руслан Панасюк, керівник Регіонального офісу  U-LEAD  в Івано-Франківській області.

Старости ознайомилися з особливостями антикорупційного законодавства та правилами декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування.

В ході навчань старости більше дізналися про свої повноваження у сфері надання адміністративних послуг та нотаріальних дій. Детально аналізувалася й інша тематика – здійснення контрольних функцій, зокрема виконання рішень органів місцевого самоврядування, використання об’єктів комунальної власності та благоустрою.

Чимало уваги приділялося питанню налагодження якісної комунікації старости з жителями свого старостинського округу.

 «Під час семи семінарів ми змогли почути про зміни, які відбулися в законодавстві щодо посади старости, та отримати знання, які необхідні для організації ефективної роботи в своїх старостинських округах. Програма була насичена і змістовна. Було приємно побачити і почути колег з різних куточків України, адже з багатьма я уже знайома із Конгресу старост та робочих візитів до старостинських округів. Після кожного семінару, воркшопу чи онлайн-візиту в мене вирували думки щодо того, що робити далі в своїх старостинських округах, щоб життя не зупинилося, щоб мешканці не розчаровувалися, і, щоб справи в місцевій громаді просувалися вгору»– ділиться враженнями Ніна Хмелівська, староста із Старобогородчанської громади, – «Мені приємно, що інститут старост в Україні починає рости, в прямому розумінні цього слова. Я можу про це говорити, бо маю уже трішки досвіду і можу порівняти. На завершення хочу звернутися до старост з проханням, об’єднуватися заради майбутнього наших ідей, заради наших задумів, заради майбутнього наших старостинських округів. Досвід, наполегливість, працьовитість на благо свого рідного краю, своєї громади нехай завжди будуть в пригоді нам. Хочу подякувати всім, хто був причетний до проведення навчальної програми «Кроки для старост», – додає пані Ніна.

Під час практикумів учасники багато працювали в малих групах, в яких розв’язували низку завдань з юридичних та організаційних питань щодо призначення на посаду старост, звільнення, подання ними декларацій, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

 

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль