fbpx

Старостам тернопільських громад розповіли про адміністративні послуги

Рубрика Новини

Вивчивши запит від громад Тернопільщини, команда регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Тернопільській області, організувала інформаційну сесію для старост тернопільських громад щодо надання саме адміністративних послуг.
З представниками громад працювали у тандемі Михайло Лисиканич, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування, та його колега Андрій Гнида.

«Староста в системі надання адмінпослуг відіграє одну з ключових ролей. Зміни в законодавстві породжують в громад чимало запитань, на які ми спробуємо дати відповіді та підгодовувати відповідні роз’яснення» – підкреслив Михайло Лисиканич.

Експерти з представниками громад обговорили основні положення Закону України «Про адміністративні послуги» та інших нормативно-правових актів у частині вчинення посадовими особами органів місцевого самоврядування адміністративних послуг. Андрій Гнида обговорив з присутніми новели законодавства у частині створення старостинських округів.

За словами Михайла Лисиканича, для забезпечення якісного діловодства, для статор ости необхідно створити відповідні умови. Зокрема, йому виготовляється номерна гербова печатка та кутовий штамп виконавчого комітету, порядок виготовлення та використання яких визначається рішенням виконавчого комітету.
Експерти презентували основні послуги, які може надати староста, зокрема, видача довідок, видача актів, видача характеристики громадянина (жителя відповідного старостинського округу) тощо.

“Ми готові у подальшому провести додаткові індивідуальні консультації щодо надання адмінпослуг старостами та інших питань, пов’язаних з їхньою діяльністю”, – резюмував Михайло Лисиканич.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль