fbpx

Що відбуватиметься на форумі «Коаліції активістів – плюси, мінуси, підводні течії»?

Рубрика Новини

Співпраця громадських організацій та створення коаліцій – це нові можливості та форми роботи для громадських активістів. Об’єднання зусиль дозволяє спільно розвиватися та реалізовувати масштабніші проєкти. Саме тому команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» вирішала організувати форум «Коаліцій громадських активістів – плюси, мінуси, підводні течі», який відбудеться 25-26 березня та покликаний стати для активістів платформою для комунікації і обміну думками. Для багатьох це може бути першим кроком для обговорення потенційного створення коаліцій громадських активістів у шести областях заходу України, які охоплює проєкт «Центр розвитку громадської активності».

Серед спікерів форуму експерти, громадські активісти та представники діючих коаліцій громадських організацій. Ми вирішили розповісти детальніше про наших спікерів та теми їхніх виступів.

Що таке коаліція ОГС і для чого вона може бути потрібна вашій громаді?

Тарас Хавунка, голова ГО “Львівський Регуляторний Хаб”, працюватиме протягом двох днів з громадськими активістами та детально з ними розгляне суть коаліції громадських активістів. Важливо мати розуміння як працюють коаліції та яку користь вони можуть принести для територіальних громад. У процесі створення та діяльності громадської коаліції одним з ключових аспектів для її ефективної роботи також є правильно налагоджена адвокаційна діяльність. У цьому блоці питань учасники форуму розглянуть багато тем, які важливі для запуску та роботи громадських коаліцій.

Зустріч з донорами: розвиток членів коаліцій

Спілкування з донорами надзвичайно важливий етап в реалізації чи підготовці будь-яких проєктів. Ми розуміємо наскільки це важливо, тому запросили на форум представників донорських організацій. Яку підтримку від донорів можуть отримати коаліцій громадських організацій? Відповідь на це запитання спробують знайти запрошені експертки – Наталія Клочун, програмна консультантка Європейського фонду за демократію в Україні та Оксана Дащаківська, представниця міжнародного фонду “Відродження”.

Якою має бути організаційна структура коаліції та як планувати її роботу ?

Василь Томчишин, співзасновник коаліції «Тернопільський Центр Реформ», поділиться власним досвідом щодо створення коаліції та детально розповість про практичну сторону її діяльності. Зокрема обговорюватимуться питання щодо політики членства та прийняття рішень, залучення до цього процесу команди.

 Стійкість коаліції: планування та моніторинг діяльності

Створення коаліції вимагає за собою подальше планування її роботи, включаючи визначення мети її діяльності та основних цінностей. Іван Омелян, експерт з розвитку спільнот та коаліцій, проаналізує першочергові політики та процедури, які необхідні для функціонування коаліції. Цей блок включатиме також розгляд питань щодо ролі команди та її учасників при розробці рішень, впровадженні та моніторингу діяльності коаліції.

Захід проводиться в рамках проєкту  Центр розвитку громадської активності за підтримки European Endowment For Democracy

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль