fbpx

Що робили в Тернополі громадські активісти з усього заходу України?

Рубрика Новини

У Тернополі відбувся форум «Громадська діяльність: СТАРТ», який зібрав учасників з 8-ми областей заходу України – Тернопільської, Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Чернівецької, Закарпатської та Івано-Франківської. Громадські активісти розбиралися з поняттям громадської діяльності та ділилися своїм першим досвідом роботи в громадському секторі.

«Проєкт «Західноукраїнський хаб громадської активності» направлений на посилення спроможності громадських активістів та громадських організацій у 8-ми областях заходу України, напрацювання дієвих інструментів громадської участі та покращення комунікації місцевої влади з громадськими активістами. В рамках проєкту заплановано проведення низки освітніх та мотиваційних заходів, таких як тренінги, вебінари, форуми та конкурси. Також здійснюватиметься супровід по підготовці документів для реєстрації громадських організацій та розвитку їх інституційної спроможності», – зазначив Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітно-аналітичний центр розвитку громад».

Перший день з учасниками форуму працював Іван Омелян, експерт з інституційного розвитку організацій та коаліцій, ментор з розвитку громадських організацій на локальному рівні.

Учасники разом спікером шукали відповідь на запитання: Чому громадська діяльність є платформою для вашого саморозвитку? Жваві обговорення, дискусії та обмін думками дали свій результат – кожен отримав свою відповідь на вищезазначене запитання. Згодом учасники форму обговорювали питання створення спільнот та важливість наявності команди для роботи в громадському секторі.

У кінцівці першого робочого дня форуму його учасники дізналися про ключові 5 кроків для створення громадської організації. Своїм досвідом та знання з присутніми ділився Василь Марцинкевич, начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Тернопільській області. Відтепер активісти знають, що потрібно зробити для юридичного оформлення їхнього організації.

«На форумі вдалося отримати багато нової та цікавої інформації. У майбутньому це пригодиться у моїй діяльності. Раджу активістам відвідувати подібні заходи, які мотивують та спонукають розвиватися» – зазначає Тетяна Карякіна, учасниця форуму з Лановецької громади Тернопільської області.

Другий день форуму розпочався з виступу Юлії Валах, шеф-редактора відділу «Newsroom» каналу Тернопіль1. Спікерка поділилися з присутніми «секретами» успішної співпраці зі ЗМІ та презентувала успішні кейси проведення заходів, які цікаві для засобів масової інформації.

Максим Черкашин, керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” працював з активістами у контексті підвищення їхніх компетенцій з проектного менеджменту та фандрайзингу. Також спікер поділився «лайфхаками» успішної комунікації з владою та бізнесом, що надзвичайно важливо для громадських активістів.

«На заході такого формату я знаходжуся вперше. На форумі вдалося отримати нові знання та мотивацію для старту громадської діяльності. Після повернення додому я буду втілювати ідеї разом з колегами, з якими працюю в громадському сектору», – ділиться враженнями Наталія Прокопук, представниця ГО «Генерація змін» з міста Луцька.

У кінцівці заходу учасники отримали сертифікати, які підтверджують їхню активну участь в форумі. Попереду в рамках проєкту запланований трененіг, який відбудеться у наступному місяці.

Проєкт реалізовує громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”, за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль