fbpx

Розвиток веломережі в громадах: як до цього процесу залучити громадськість?

Рубрика Новини
Будь-яку реформу без якісної комунікації втілити не вдасться, навіть, якщо вона буде надзвичайно ефективною та потрібною. На рівні територіальних громад комунікація з громадськістю відіграє ключову роль при реалізації будь-яких ініціатив.
Представники громад-учасниць ініціативи “U-LEAD з Європою”з розвитку веломережі в громадах взяли участь в онлайн-семінарі на тему «Комунікація та залучення громадян до прийняття рішень».
Вже традиційно захід організувала та модерувала команда регіонального офісу U-LEAD з Європою в Івано-Франківській області. Цього разу з учасниками ініціативи працювали Андрій Кучуран та Юлія Почебут, експерти із комунікацій та залучення громадян Програми «U-LEAD з Європою».
Мета семінару ознайомити учасників з інструментами залучення громадян до прийняття рішень, а також підготувати їх до проведення самостійного громадського обговорення схеми майбутніх веломаршрутів.
Руслан Панасюк, керівник Регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області, відзначив важливість налагодження якісної комунікації з жителями громади, що дозволить напрацювати продукт, який відповідатиме їхнім інтересам та очікування.
Андрій Кучуран презентував присутнім ключові ідеї партисипації. Учасники дізналися про основні інструменти залучення громадськості та наочно побачили як має будувати ефективний комунікаційний процес.
Про інструменти та канали для налагодження ефективного діалогу з мешканцями з учасниками семінару говорила Yuliia Pochebut. Також експерти зачепили важливу тему щодо структури ефективного тексту та презентували різницю між модерацією та фасилітацією заходів у контексті проведення громадських обговорень.
«Формування веломережі, розробка концепції розвитку велоінфраструктури, як й будь-яка ініціатива, що впроваджується в громаді для користування жителів має розроблятись із максимальним залученням цих жителів. Тож сьогодні з представниками громад міркували над тим, які заходи ми можемо запропоновути жителів, як збирати інформацію. Серед цікавих варіантів були майстер-класи з ремонтування велосипеда в дорозі для дітей або зустрічі з досвідченими мандрівниками і їх історіями про подорожі на велосипедах», – розповідає Андрій Кучуран.
Нагадаємо, що від Прикарпаття для участі в програмі були відібрані Солотвинська та Спаська територіальні громади.
Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль