fbpx

Робота з документами в ОМС: вимоги до їх створення, систематизації, збереження та відновлення в умовах воєнного стану

Понад 150 представників органів місцевого самоврядування стали учасниками інформаційної сесію саме на таку тему. Захід організували в регіональному офісі «U-LEAD з Європою» в Івано-Франківській області для громад Прикарпаття, Волині та Харківщини.

За словами радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування U-LEAD Максима Чопея, в умовах війни тема ведення документів для громад стала ще більш важливою та вимагає від них системної роботи у цьому напрямку. Наші експерти проаналізували останні зміни у правилах ведення документації в органах місцевого самоврядування та підготували детальні роз’яснення щодо їх застосування в умовах воєнного часу.

Учасники заходу дізналися про вимоги до документування управлінської діяльності в умовах воєнного стану. Наголошувалося, що право на створення, підписання, погодження, затвердження документів визначається актами законодавства, статутами (положеннями) юридичних осіб, положеннями про їх структурні підрозділи та посадовими інструкціями.

Експерти U-LEAD нагадали фахівцям з громад ключові вимоги щодо підготовки та оформлення документів, включаючи склад реквізитів документів. Громадам рекомендували користуватися Національним класифікатором НК 010:2021, затвердженим наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 12 березня 2021 року №526.

Не оминули й увагою під час інформаційної сесії питання зберігання та процедуру відновлення документів.

«Правильний документообіг є запорукою ефективного результату роботи органів місцевого самоврядування. В умовах війни є свої вимоги до цього процесу. Нині багато ресурсів закрито або не працює. Громадам необхідно шукати нові шляхи та підходити для правильного документообігу і відновлення вже втрачених документів», – наголосила одна із спікерок заходу, керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Зазначимо, що з представниками громадам працювали Олена Тертишна, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області, Вікторія Троценко, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «ULEAD з Європою» у Дніпропетровській області та Тетяна Коробка, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «ULEAD з Європою» у Сумській області.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль