fbpx

Рівненські громади покращували знання з цивільного захисту

Рубрика Новини
МістоРівне

Команда Рівненського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» продовжує організовувати для громад Рівненщини онлайн-заходи з актуальних для них тем. Днями представники рівненських громад взяли участь в онлайн-семінарі на тему «Громадський порядок та безпека. Правові та фінансові умови організації цивільного захисту на місцевому рівні».

З фахівцями територіальних громад працювали Аґнєшка Пясецька, експертка з цивільного захисту «U-LEAD з Європою» та Андрій Курко, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Київського регіонального офісу «U-LEAD з Європою».

«Сьогодні ми проводимо актуальний та важливих захід щодо громадського порядку та безпеки. Ми проаналізуємо сучасні форми організації пожежної охорони в територіальних громадах. Також зможемо ознайомитися та порівняти досвід українських та польських колег у напрямку забезпечення громадської безпеки», – зазначив Руслан Сивий, керівник Рівненського регіонального офісу U-LEAD, який виступав у ролі модератора заходу.

Експерти ознайомили учасників онлайн-семінару з сучасними підходами та вимогами організації пожежної охорони в громадах. Особлива увага акцентувала на перевагах та недоліках правових форм організації пожежної охорони.

Розглядалася низка інших важливих тем, серед яких:

  • Створення пожежної частини як окремої юридичної особи
  • Зміна організаційно-правової форми існуючих пожежних частин: комунальний заклад або підприємство
  • Етапи розвитку пожежної команди – розробка плану розвитку пожежної частини та інші.

«Вся наша навчальна програма розроблена на основі роботи з територіальними громадами, на основі їхніх запитів. Ми стараємося розповідати максимально актуальну інформацію для громад. Презентований матеріал – це наші висновки та рекомендації, які напрацьовані в ході аналізу громадської безпеки та цивільного захисту в громадах», – розповіла Аґнєшка Пясецька, експертка з цивільного захисту «U-LEAD з Європою».

Також присутні змогли ознайомитися з кращими практиками організації цивільного захисту на місцевому рівні та підходами до пожежної профілактики в громадах.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль