fbpx

Рівненська ОДА оголосила конкурс проєктів для громадських організацій

Рубрика Новини
МістоРівне

Новий  конкурсний відбір проєктів інститутів громадянського суспільства розпочався на Рівненщині. Про це оголосив Департамент розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА.

Для того, щоб чітко окреслити напрямки для конкурсу, у лютому 2021 року спеціалісти  Департаменту провели опитування серед молоді щодо потреб у розвитку молодіжного середовища. Опитування свідчить, що серед пріоритетних соціальних проблем, на вирішення яких має бути спрямована молодіжна політика, найактуальнішими, на думку опитаних, є такі: утвердження здорового способу життя (61,4%), підвищення рівня фінансової і цифрової грамотності, підприємливості (47,1%), формування сімейних цінностей, відповідального ставлення до батьківства (44,6%), створення умов з метою працевлаштування молоді (43,8%), розвиток лідерських навичок, саморозвиток, міжособистісні стосунки (42,8%).

Фінансова підтримка коштом обласного бюджету надаватиметься проєктам інститутів громадянського суспільства, діяльність яких спрямована на реалізацію молодіжної політики. До уваги братимуть ідеї, які пов’язані з такими темами:

  1. Утвердження здорового способу життя.
  2. Підвищення рівня фінансової та цифрової грамотності, а також підприємливості.
  3. Формування сімейних цінностей, відповідального ставлення до батьківства.
  4. Створення умов з метою працевлаштування молоді.
  5. Розвиток лідерських навичок, саморозвиток, взаємостосунки.
  6. Розвиток екологічної свідомості та відповідального ставлення до природи.
  7. Профілактика злочинності та насильства в молодіжному середовищі.
  8. Національно-патріотичне виховання.
  9. Формування критичного мислення та підвищення рівня медіаграмотності.
  10. Підтримка соціально вразливої молоді.

Реалізація проєкту повинна здійснюватися на території Рівненської області, а цільовою аудиторією має бути молодь регіону.

Для участі необхідно заповнити спеціальну форму-заяву https://www.rv.gov.ua/dodatok-1z?v=5f772ebece0ff, яка опублікована на сайті Рівненської ОДА. Документи треба подавати в одному примірнику, а скановані копії відправляти на електронну адресу відділу з позначкою “конкурс проєктів”.

Прийом конкурсної документації здійснюється відділом молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями управління молодіжної політики та спорту департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації щодня (крім вихідних і святкових днів) з 9:00 до 17.00 год. (м. Рівне, майдан Просвіти, 1, каб. 231, 209 тел. 69-51-35, 69-52-85).

Документи  необхідно подавати в одному примірнику із необхідними підписами та печатками. Скановані копії відправляти на електронну адресу  sv_molod@ukr.net (з позначкою «конкурс проєктів»)

Конкурс проводиться шляхом оцінювання поданих пропозицій інститутів громадянського суспільства, формування рейтингу конкурсних пропозицій та визначення переможців конкурсу відповідно до зазначеного рейтингу та обсягу бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для виконання (реалізації) програм (проєктів, заходів).

Саме зараз почали реалізовуватися перші молодіжні ініціативи переможців минулорічного конкурсу, який відбувся у жовтні 2021 року. Вже незабаром ми розповімо вам про те, які організації рухають молодіжну політику на Рівненщині вже не один рік, тому слідкуйте за оновленнями на сайті, щоб не пропустити цікавих публікацій!

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль