fbpx

Реєстрація громадської організації та проєктний менеджмент: експерти консультують

Рубрика Новини

В рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності» активісти з шести областей заходу України продовжують отримувати безкоштовні консультації з правових питань, фінансових та питань пов’язаних з фандрайзингом та проєктним менеджментом.

Сьогодні в офісі Центру відбулася комплексна консультація для громадських активістів, які працюють у сфери культури та планують створити громадську активісту. Олександр Драчук, Максим Мацегорін та Олександр Жизномірський, представники студії звукозапису «Шпиталь рекордс», звернулися до експертів проєкту «Центр розвитку громадської активності» для отримання консультації з питань реєстрації громадської організації.

«Ми проводили багато подій, фестивалів та майстер-класів без юридичного підґрунтя, на власній ініціативі. Після спілкування з організаторами заходів з різних міст, ми зрозуміли, щоб без переходу в правове поле, ефективно наші ідеї реалізовувати не вийде. Саме тому ми йдемо на крок щодо створення громадської організації, щоб реалізовувати свої креативні ідеї та розвиватися нам, як музикантам, та усім дотичним до цього людям. Настав час брати на себе відповідальність за культурний розвиток нашого краю», – підкреслив Олександр Драчук.

Громадських активістів консультували Людмила Гетьман, заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) та Василь Марцинкевич, начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Тернопільській області Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який також є експертом проєкту.

«Від нас громадські активісти отримають пакет документів необхідних для реєстрації громадської організації, який готовий практично на 99,9%. Заявникам необхідно чітко вписати напрямки діяльності майбутньої громадської організації та інші дані. Вся ця інформація має бути прописана у статуті. Після цього наші фахівці опрацюють документи та передадуть їх на реєстрацію», – зазначив Василь Марцинкевич.

Також активісти отримали консультацію з питань фандрайзингу та проєктного менеджменту. Оксана Качурівська, експертка проєкту із залучення ресурсів для розвитку громад, співпраці з міжнародними партнерами та донорськими організаціями, розповіла про основні ресурси для пошуку грантів, зокрема, про щомісячний дайджест грантових можливостей, який вона готує в рамках проєкту «Центр розвитку громадської активності». Також наголошувалося на важливості детального вивчення вимог грантодавців щодо заповнення заявки, бюджету, реалізації проєкту та звітності.

Після реєстрації громадської організації, її представники повторно зустрінуться з експертами проєкту для обговорення подальших кроків діяльності організації.

Нагадуємо, що громадські активісти можуть отримати консультації на сайті проєкту через спеціальну форму.

Проєкт «Центр розвитку громадської активності» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль