fbpx

RE:Ukraine Ternopil region: у Тернополі презентували проєкт поселення тимчасово переміщених осіб

Рубрика Новини

Сьогодні  в офісі Освітньо-аналітичного центру розвитку громад відбулася презентація масштабного проєкту «RE:Ukraine Ternopil region», в рамках якого заплановане будівництво житла для тимчасово переміщених осіб.

У презентації взяли участь Роман Полікровський, міський голова Збаразької міської ради, Слава Балбек, архітектор та засновник архітектурної майстерні balbek bureau, Юлія Савостіна, лідерка Громадської Спілки Made in Ukraine та Тарас Ковальчук, ресторатор, керівник Коаліції БФ і ГО RE:Ukraine Ternopil region.

Згідно даних ООН через війну в Україні більше 13 млн. людей стали вимушеними переселенцями в межах країни та закордоном. За оцінками експертів без житла вже залишилося 500 тис. людей, а близько 1 млн. осіб потребуватиметься житла ще до завершення війни. Проєкт з будівництва житла частково вирішить цю проблему та дозволить  тимчасово переміщеним особам швидше адаптуватися до нового життя.

«У Тернопільській області модульні будинки для переселенців будуватимуть у Збаразькій територіальній громаді, де вже виділено земельну ділянку. Завдяки будівництву таких будинків, вдасться надати житло для близько 5 545 осіб.  Збаразьку обрали через вигідне логістичне розміщення, близькість до Тернополя, наявність залізничного сполучення, що допоможе тимчасово переміщеним особам працевлаштуватися», – йшлося під час презентації.

Загальна вартість проекту для майже 5500 людей, буде складати близько 70 млн. дол США.

Для реалізації першої черги на більше чим 1160 людей, буде складати близько 12 млн. дол США, допомога можлива не лише коштами, але і будівельними матеріалами.

Проєкт втілює коаліція «Файний RE:Ukraine Ternopil region», в яку входять благодійні фонди, громадські організації та активісти.

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль