fbpx
Голосуйте!
00
Днів
00
Годин
00
Хвилин
00
Секунд
Голосування завершене
до закінчення голосування

Прикарпатські громади удосконалюють послуги для переселенців

У територіальних громадах проживає чимало внутрішньо переміщених осіб, які проходять етап адаптації в нових умовах. Громади повинні задуматися над удосконаленням послуг, які отримають безпосередньо вимушені переселенці. Саме про це йшлося під час інформаційної сесії для громад Прикарпаття, яку організувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Івано-Франківській області.

Як зазначив Валерій Мікуліч, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Житомирській області, внутрішньо переміщені особи  користуються загальними правами, як і всі інші громадяни. Довідка про взяття на облік ВПО і підтверджене у ній фактичне місце проживання особи дає право на отримання адміністративних та інших публічних послуг, які «прив’язані» до зареєстрованого місця проживання.

Експерт розповів про особливості надання соціальних послуг у період дії воєнного стану, які надаються екстрено. Обговорювався механізм надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Не оминули увагою експерти питання надання медичних послуг. Валерій Мікуліч наголосив, що вимушені переселенці мають право на забезпечення лікарськими засобами у випадках та порядку, визначених законодавством та на надання необхідної допомогу в державних та комунальних закладах охорони здоров’я. Місцеві ограни виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, в межах своєї компетенції, забезпечують надання медичних послуг для ВПО у комунальних закладах охорони здоров’я, які знаходяться у відповідному населеному пункті.

Також обговорювалися пільги й допомога, яка надається внутрішньо переміщеним особам, у тому числі дітям. У кінцівці заходу експерти розповіли про особливості залучення допомоги міжнародних донорів, партнерів та міст-побратимів для внутрішньо переміщених осіб.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль