fbpx

При Хмельницькій ОДА сформовано новий склад молодіжної ради

Рубрика Новини
18 травня 2021 року відбулося перше офіційне засідання молодіжної ради, яка діятиме при Хмельницькій обласній державній адміністрації.

18 травня 2021 року відбулося перше офіційне засідання молодіжної ради, яка діятиме при Хмельницькій обласній державній адміністрації. На засіданні був присутній заступник голови ОДА Володимир Білик, який наголосив, що молодіжна рада є голосом молоді і має бути почутою владою. Діяльність молодіжної ради, адже цей консультативно-дорадчий орган, дає можливість молоді напряму впливати на суспільно – політичні процеси, що відбуваються в області, та формування молодіжної політики.

«Радий бачити такі молоді та сяючі очі, і впевнений, що ви уже готові активно долучатись до процесів змін нашого краю та цілої країни. Сьогодні Україна реформується, і наш шлях розвитку молодіжної політики полягає у створенні можливостей для молодої людини бути успішною та значущою у суспільстві» – зазначив Володимир Білик.

Представники молодіжної ради поділилися своїми планами та баченням розвитку молодіжного сектору.

«Молодіжну раду часто називають “мостиком” між молоддю і локальною владою. Адже це у першу чергу, розвиток молодих лідерів із важливою життєвою позицією та критичним мисленням»,  коментує Ольга Мороз, членкиня молодіжної ради, координаторка проєкту «Центр розвитку громадської активності» в Хмельницькій області.

Савіцький Тимофій поділився своїми далекоглядними планами із залученням молодіжної ради при ОДА: «Працюю над створенням ГО «Молодий аграрій Поділля» з метою об‘єднання та обміну досвідом молодих подолян віком до 35 років, які працюють в аграрному секторі області».

Денис Оліх голова ГО «Волочиська молодіжна рада» розповів які проєкти планує реалізувати: «Розвивати молодіжну політику, благодійний та соціальний напрямок у регіонах нашої області. Розробляти та втілювати в життя програми розвитку малого та середнього бізнесу. Створення фестивалів та спортивно масових заходів по всіх регіонах Хмельниччини.  Ідей дуже багато, а часу як завжди не вистачає тому впевнений що в новому складі ради ми дружнім та активним колективом зможемо зробити багато хороших справ».

«Активний лідер учнівського самоврядування з 2020 року. Важливим завданням для мене є залучення спільноти до соціальної активності на розв’язання нагальних проблем щодо екологічної зайнятості молоді», розповідає Врублевський Сергій.

«Маю перший досвід роботи у обласній Молодіжній раді, проте більше десяти років успішно займаюсь молодіжною політикою, громадською та волонтерською діяльністю. У нас потужна команда в оновленому складі Молодіжної ради, а тому разом з активними колегами планую напрацювати та реалізувати ефективні моделі участі молоді в розвитку громад та області загалом. Планую реалізувати спортивні, екологічні та культурно-просвітницькі заходи. Зокрема, на початку діяльності для мене важливо згуртувати молодь навколо прогресивних ідей, які незабаром втіляться у важливі ініціативи», коментує Катерина Костецька голова ГО «Успішна молодь Нетішина».

За підсумками установчих зборів до складу молодіжної ради увійшли 24 представники активної молоді з Хмельниччини.

20 травня представники молодіжної ради долучилися до свята «День вишиванки». Кожен поділився фото своєї улюбленої вишиванки.

Попереду ще багато роботи в молодіжному секторі на Хмельниччині.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль