fbpx

Проєкт з Тернополя увійшов в число кращих практик в Україні

Рубрика Новини

Проєкт «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики», який реалізовувала громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», увійшов у збірник «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці».  Зазначимо, що цей проєкт став для команди громадської організації поштовхом для напрацювання нових освітніх програм, які отримали всеукраїнський характер – «Школа молодіжних лідерів громад» та «Школа демократичного врядування для молоді».

Збірник історій це один із результатів інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці» Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) спільно з проєктом «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» (Ініціатива), який реалізує ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).

Як зазначають організатори конкурсу, збірник створено, щоб показати успішну співпрацю громадського сектору та органів влади, їхні результативні практики комунікації та спільної роботи. Ознайомитися з кращими практиками можна тут.

Проєкт «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» реалізовувався у 2018 році. Учасниками проєкту стали 20 учасників, представників органів місцевого самоврядування та громадського сектору, які працюють з молоддю у територіальних громадах заходу України – Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Волинській, Рівненській, Хмельницькій та Тернопільській областях.

«Участь в програмі додала мені розуміння щодо засад молодіжної політики на місцевому рівні, довела необхідність стратегічного планування роботи з молоддю, дозволила більше дізнатися про інструменти взаємодії та участі у прийнятті рішень на рівні громади. Після участі у програмі нам вдалося успішно провести адвокаційну кампанію для створення молодіжної ради та розробки дорожньої карти розвитку молодіжного середовища в Смизькій громаді», – коментує свою участь в проєкті Вікторія Костюк, громадська активістка з Рівненщини.

Зазначений освітній проєкт громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» став успішною пілотною програмою для працівників, які реалізовують молодіжну політику та молодих лідерів.

«У 2019 році, на основі зібраної зворотної інформації учасників, ми запустили нову освітню програму – «Школа молодіжних лідерів громад», яка стала продовженням попереднього проєкту. Він став всеукраїнським, а в ньому взяли участь представники 20 громад з усієї України, які змогли покращити навики по роботі з молоддю та напрацювали стратегії розвитку молодіжних середовищ. У грудні минулого року стартував третій проєкт, який також стосується розвитку навиків по роботі з молоддю – «Школа демократичного врядування для молоді», він реалізовується за підтримки фонду NED. Ми продовжуємо працювати з представниками територіальних громад та громадського сектору, які прагнуть навчитися ефективно працювати з молоддю», – розповідає Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Нагадаємо, що партнерами проєкту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» були Міністерство молоді та спорту України, Тернопільська міська рада та Західноукраїнський національний університет. Проєкт здійснювався за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», яка також підтримала реалізацію проєкту «Школа молодіжних лідерів громад» (2019 рік). Новий проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» реалізовує в партнерстві з Асоціацією міст України за підтримки National Endowment for Democracy (NED).

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль