fbpx

Проєкт «Лінія життя» потрапив на виставку в Центрі Шептицького

Рубрика Новини
МістоРівне

 

На початку грудня у  Центрі Шептицького відкрили виставку «УКУ, який служить». До Дня Волонтера команда Деканату студентського життя зібрала 17 унікальних історій волонтерських проєктів наших студентів та випускників та представили їх у формі виставки.

«УКУ, який служить» – це не просто красиве гасло, а реальний приклад служіння студентів, працівників та випускників.  Їхні історії можна пізнати і надихнутись їх прикладом, адже кожна команда своїми діями будує те середовище довіри та любові, в якому хочеться жити!

Серед  17  студентських соціальних проєктів , які надихають та які змінюють життя інших, є ініціатива з Рівненщини – проєкт «Лінія життя», який реалізовує ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН». Проєкт має на меті створити спільноту відповідальних людей, які вміють рятувати життя, розуміють його цінність та готові прикладати власні зусилля для творення змін у своїх громадах. За 2021 рік вдалося вже провести 15 волонтерських майстер-класів і тренінгів за учнівської молоді, вчителів, бібліотекарів та працівників культури, щоб зробити проблему байдужості та невміння надавати домедичну допомогу в екстрених ситуаціях видимою.

Проєкт «Лінія життя» народився у 2020 році. Народився від суміші болю, надії та бажання змінити ситуацію, яка торкається сучасного суспільства. Автор ідеї Віталій Костюк вже 18 років працює на станції Кременецької ЕшМД, за роки практики бачив десятки випадків, коли до приїзду швидкої не зробили жодних спроб врятувати життя і смерть потерпілих наставала через ненадання домедичної допомоги. У такі моменти вся вина і відповідальність лягає на лікарів, які прибули… Але ніхто навіть не здогадується, що твориться в душах цих людей, адже вони звичайні медики, а не чарівники і супергерої. Проте кожен в такі моменти мріє про супергероїв, які б могли бути поруч з потерпілим у перші хвилини нещасного випадку і надати базову підтримку життя до приїзду швидкої.

Ключова точка болю полягає в тому, що вартість життя людини знецінена, а страх втратити близьких травмує людей, руйнує довіру і призводить до розпачу, що ми нічого не можемо змінити.

Проєкт дає розуміння, що кожне життя цінне, що є 3 «золоті» хвилини, протягом яких кожен може врятувати життя. Це – реально і нескладно, але потрібно вчитися і тренуватися.

«Ми навчаємо цінувати життя, переосмислювати свої помилки, запобігти втратам, бути впевненішими, сміливішими і братии на себе відповідальність, щоб робити простір навколо безпечнішим.  «Лінія життя» – це не лише про курси з домедичної допомоги, це – проєкт про життя, його цінність та відповідальність! Ми – молода і маленька команда, яка потребує підтримки та людського ресурсу. Ми шукаємо кошти і партнерів, щоб реалізувати свої задуми і працювати системно! Нас можна підтримати інформаційно, порадами, професійно та фінансово», – ділиться голова організації Вікторія Костюк.

Наші контакти:

ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН»

менеджерка проєкту – Вікторія Костюк, голова, студентка 2 курсу групи СУН20/М ІЛУ УКУ

Телефон +38 099 38 48 452, +38 096 04 09 324

https://www.facebook.com/smyhalifeline

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль