fbpx

Проєкт «Діємо для здоров’я» шукає партнерів серед громад Рівненщини та Львівщини

Рубрика Новини

Пілотні партнерські громади шукає проєкт “Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні” (коротка назва – “Діємо для здоров’я”) в Рівненській, Львівській, Дніпропетровській, Херсонській та Полтавській областях.
Проєкт «Діємо для здоров’я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань (далі – НІЗ).


Неінфекційні захворювання це велика група хвороб, які мають тривалий перебіг, повільно прогресують та не передаються від людини до людини. Найбільший тягар, як за наслідками для життя та здоров’я людини, так і для системи охорони здоров’я, складають чотири основні групи захворювань: серцево-судинні, онкологічні, хронічні респіраторні захворювання та діабет.
Основними факторами ризику виникнення НІЗ є:

  • нераціональне харчування;
  • недостатня рухова активність;
  • вживання тютюну;
  • вживання алкогольних напоїв.
    Проєкт «Діємо для здоров’я» запрошує до співпраці команди однодумців, які прагнуть зробити свої громади більш здоровими, покращити надання медичних послуг у закладах первинної медичної допомоги та створити здоровий освітній простір у закладах загальної середньої освіти. Усі зацікавлені команди можуть взяти участь у конкурсі, за результатами якого будуть обрані 20 територіальних громад з 5 пілотних областей (по 4 територіальні громади у кожній області), які впродовж 4 років співпрацюватимуть з проєктом «Діємо для здоров’я» для запровадження і підтримки заходів з громадського здоров’я у своїх громадах.
  • За допомогою експертів проєкту учасники від громад зможуть визначити пріоритети, розробити план дій для покращення надання первинної медичної допомоги, зміни поведінки мешканців громади, залучати місцевих лідерів до розробки та впровадження програм з профілактики та контролю НІЗ. Громади зможуть самі обрати 1-2 найпріоритетніші проєкти зі свого плану дій, на які переможці конкурсу отримають фінансування для впровадження проєктів у сфері громадського здоров’я (обсягом до 15 тис. швейцарських франків).
    Для участі у першому етапі конкурсу громади мають заповнити аплікаційну форму, за посиланням, http://bit.ly/3v9Detq у термін до 31 березня 2021 року (включно).

Всі апліканти отримають повідомлення про результати своєї участі у першому етапі конкурсного відбору. Залежно від якості поданих заявок та наявного фінансування, проєкт «Діємо для здоров’я» залишає за собою право обрати меншу чи більшу кількість партнерських громад. Лише обрані громади будуть запрошені для участі у другому етапі, який передбачає відвідування громади. Дата і час візиту будуть узгоджені з кожною територіальною громадою окремо.


Звертаємо Вашу увагу на те, що аплікаційні форми, які надійшли пізніше зазначеної дати, не будуть прийняті до розгляду!
Проєкт впроваджує Консалтингова група GFA у співпраці з Університетськими клініками Женеви, Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ), Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та агенцією Be—it Health & Social Impact за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).


Партнер проєкту за напрямком роботи з територіальними громадами – Західноукраїнський ресурсний центр. Читайте про конкурс тут: https://cutt.ly/Vxv3VZj.


Останній термін подачі заявок на конкурс – 31 березня 2021 року.
За довідковою інформацією звертайтесь на електронну пошту office@zurc.org

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль