fbpx

Проголосуй за проєкт своєї територіальної громади на Хмельниччині у конкурсі «Наша громада»

Рубрика Новини

Анонсуємо конкурс «Наша громада», зокрема проєкти, які подали громади Хмельниччини. Можливо, саме твоя громада потребує голосу.

Конкурс організували телеканали ICTV та СТБ разом з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). 10 травня розпочалося інтернет-голосування за проєкти громад, які увійдуть до фіналу конкурсу.

Як проголосувати за громаду:

  • Зареєструйтесь на сайті otg.fakty.com.ua через електронну пошту або сторінку у Facebook. Виберіть проєкт громади, який Ви вважаєте вартим реалізації;
  • Перейдіть на сторінку вибраного проєкту і натисніть кнопку «Проголосувати»;
  • Пам’ятайте, Ви можете проголосувати за п’ять різних проєктів.

Які громади Хмельниччини долучилися до конкурсу?

  1. Волочиська громада

Напрямок: Залучення молоді

Коротко про проєкт: «Креативний культурно-спортивний простір для жителів волочиської громади».

З метою підтримки розвитку національної молодіжної політики в Україні та створення кращої практики співробітництва «влада-молодь» на рівні об’єднаних територіальних громад, Волочиська громада планує посилити спроможність місцевої молоді у вирішенні проблем просторового планування, покращити рекреаційну інфраструктуру міста через інструменти молодіжного креативного самовираження для подальшого підвищення привабливості території.

  • Гвардійська громада

Напрямок: Туризм

Коротко про проєкт: «Туризм – запорука розвитку гвардійської громади».

Однією з найважливіших переваг Гвардійської ТГ є наявність потужного природного та культурно-історичного потенціалу, що є перспективою для розвитку туризму. Шляхом вирішення проблеми громада розглядає: інвентаризацію пам’яток; розробку електронного реєстру нерухомих об’єктів культурної спадщини та забезпечити вільний доступ; прокладання наскрізних туристичних маршрутів територією громади; благоустрій оглядових майданчиків; налагодження діалогу, довіри і співпраці між громадою і владою.

  • Городоцька громада

Напрямок: Освіта

Коротко про проєкт: Кадетського руху «Життя – Вітчизні, честь – нікому!». 

Військово-патріотичне виховання підростаючого покоління – одне з найактуальніших завдань нашого часу. Проєкт кадетського руху «Життя – Вітчизні, честь – нікому!» – це можливість донести до вихованців, вчителів, батьків, що патріотизм – основа духовного життя кожної людини, її прагнення до волі та процвітання своєї країни. Патріотизм становить одну з найважливіших складових частин національного світогляду і поведінки людини у її ставленні до рідного краю, до інших націй і народностей.

  • Дунаєвецька громада

Напрямок: Туризм

Коротко про проєкт: «Мандруй Дунаєвеччиною».

На території громади поступово розвивається туристично-рекреаційна інфраструктура. Щорічно відкривається туристичний сезон, презентовано 6 маршрутів. Маршрут “Повернення до витоків” став популярним серед туристів України, але відсутність інформаційного супроводу, недосконала інфраструктура не затримує туриста та робить подорож лише оглядовою. Вирішенням проблеми є створення інформаційного пункту, супровід туриста та покращення інфраструктури туристичних об’єктів для комфортних умов відпочинку.

  • Красилівська громада

Напрямок: Культура

Коротко про проєкт: «Мобільний інформаційний центр спілкування та підтримки сільських населених пунктів громади». 

Мобільний інформаційний центр спілкування та підтримки сільських населених пунктів Красилівської громади – це сучасний пересувний центр, який поєднує у собі мобільне обслуговування книгою, надання соціокультурних послуг, інформації різної тематики населенню, що проживає в селах, забезпечення проведення заходів дозвіллєвого характеру, залучення чи використання у роботі музичного обладнання та комп’ютерної техніки, створення механізму рівного доступу до інформації, культурної спадщини.

  • Летичівська громада

Напрямок: Комунальна сфера

Коротко про проєкт: «Створення рекреаційної зони бази відпочинку біля р.Вовк».

Для розчищення території прибережної зони, яка має 200 м, та зони відпочинку (2500 м²) буде залучено людей та техніку. Виділимо 3 етапи планових робіт:
1 етап: вирізка, розчистка та викорчування дерев. Зняття верхнього шару грунту (20 см), вивізка та облаштування території;
2 етап: облаштування прибережної зони: укладання плитами, привіз піску;
3 етап: облагородження території (встановлення лавок, урн, навісів від сонця) та оприлюднення у соцмережах та у місцевій газеті звіту про пророблену роботу.

  • Нетішинська громада

Напрямок: Інше

Коротко про проєкт: «Надія на дім».

Однією з найбільш актуальних проблем нашої громади є безпритульні тварини, які живуть на вулиці, бігають зграями та, часом, бувають агресивними, несучи загрозу для громадян. За допомогою проєкту ми хочемо, щоб у кожної тварини був свій дім і щоб пухнастих не викидали. Проєкт буде спрямований на зменшення кількості безпритульних тварин на вулицях міста, а також пошуку нових господарів для покинутих тварин.

  • Полонська громада

Напрямок: Туризм

Коротко про проєкт: «На рубежі історій та легенд: міркування історичних атракцій тисячолітнього міста Полонне».

Під час карантину перед туристичними громадами, які основою Стратегії розвитку закладають туризм, уже 2-й рік виникає необхідність у пошуках нових сенсів, у наповненні атракціями та інноваціями туристичні локації. Проєкт вирішує: проблему вільного доступу до інформації та привернення уваги до туристичних об’єктів, проблему пошуку альтернативи гідам, екскурсоводам в умовах карантинних обмежень, коли на заміну організованим групам прийшов розвиток індивідуального туризму.

  • Славутська громада

Напрямок: Інклюзія

Коротко про проєкт: «Кроки для успішного початку»
З кожним роком кількість дітей з тяжкими мовленнєвими порушеннями збільшується. Такій категорії дітей вкрай необхідний супровід корекційного вчителя-логопеда. Проте значні проблеми мовленнєвих порушень не вирішуються одними артикуляційними вправами і дихальною гімнастикою. Дієвим засобом та невід’ємною частиною логопедичної корекційної роботи є логопедичний масаж. У зв’язку з цим перспективним напрямком роботи вчителів-логопедів ІРЦ є оволодіння різноманітними техніками логопедичного масажу.

  1. Староушицька громада

Напрямок: Туризм

Коротко про проєкт: Зелений маршрут «Легенди Пониззя».

Староушицька ТГ визначила туризм пріоритетним напрямом. Громада працює над створенням різних туристичних продуктів, серед них зелений маршрут “Легенди Пониззя”, що функціонує близько року, але вже зараз потребує розширення та оновлення. Мета проекту – вдосконалення маршруту та збільшення кількості туристів. Встановимо інформаційні стенди, вказівники, розробимо аудіо-екскурсії, фото та відео, додамо нові туристичні атракції, здійснимо промоцію в ЗМІ, підвищимо економічну спроможність громади.

  1. Ярмолинецька громада

Напрямок: Залучення молоді

Коротко про проєкт: “Розвиток молоді – майбутнє громади” (Створення літнього молодіжного табору “Козацька Січ Ярмолинеччини”, с.Сутківці).

Метою реалізації проєкту “Розвиток молоді – майбутнє громади” (Створення літнього молодіжного табору “Козацька Січ Ярмолинеччини”, с.Сутківці) є підсилення національно-патріотичного та екологічного виховання молоді на основі традицій українського козацтва. Проєкт сприятиме розвитку громадського активізму та волонтерства серед молоді, формуванню екологічної свідомості, підвищенню соціальної згуртованості, налагодженню їх комунікації, самоствердженню та пропаганді здорового способу життя.

У фінал пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет – голосування. Ще 13 громад-фіналістів, обере експертне журі.

Підтримай проєкт саме твоєї громади!

Джерело: otg.fakty.com.ua 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль