fbpx

Про що говоритимуть на форумі “Громади: активісти ДЕ?”

Рубрика Новини

Громадська активність – це не лише про контроль влади чи ще один крок до її здобуття. Мудрі у книжках пишуть, що така діяльність направлена на розв’язання суспільних проблем під час якої для досягнення мети активісти співпрацюють з іншими людьми.

Тому, готуючи для вас форум, ми шукали активних громадських діячів у спорті, журналістиці, юриспруденції, бізнесі, політикумі, виконавчій та місцевій владі та, зрештою, у громадянському суспільстві загалом.

Оскільки зі спікерами ви вже знайомі, зупинимось детальніше на темах, які ми будемо обговорювати.

Як держава приділяє увагу спорту в Україні та за кордоном?

Умови з розвитку та підтримки спорту в Канаді, Німеччині, Фінляндії та Україні значно відрізняються, особливо у сільській місцевості. Як Україні виростити свого Роналду? Та про феномен Дмитра Підручного поспілкуємось детальніше.

Чи варто громадським активістам реєструвати ГО, чи краще працювати як ініціативна група?

Громадська діяльність – це певна еволюція (а інколи деградація), яка розпочинається з одного активіста, який\яка “запалює” навколо себе інших і може перерости в потужну громадську організацію. Коли варто реєструвати громадську організацію, а коли ефективніше залишатись простою ініціативною групою поспілкуємось під час цієї панелі.

Чому громада є ідеальною платформою для вашого проекту? Місто vs село що стане платформою для злету вашого проекту?

З одного боку в селах та селищах не така й велика концентрація активних людей. З іншого – громадські активісти, які досягнули успіху на національному рівні, переважно, є вихідцями з невеликих населених пунктів. Як перетворити “больові точки” на “точки росту” обговоримо тут.

Громадський активізм, як спосіб досягнення особистих цілей?

Чому потрібно займатись громадською діяльністю особисто мені, що це дає для кар’єри в майбутньому? Що, власне, дала така діяльність бізнесменам, журналістам чи політикам, які успішні сьогодні?

Чому не чують громадських активістів, або не кожна подія стає новиною?

Ми робимо дуууже якісний проект, не спимо ночами, вкладаємо власні кошти і жертвуємо часом, щоб змінити громаду на краще! І про це не написав ЖОДЕН сайт, не було ЖОДНОГО сюжету на телебаченні! Чому така несправедливість, і як це змінити? – дізнаємось з цього блоку.

Чи може бути бізнесмен успішним політиком?

Ми маємо чимало прикладів, коли успішний бізнесмен, менеджер переходить на державну службу чи йде у політику і жодним чином себе не проявляє. Проте, є приклади абсолютно протилежні! Чому людям з бізнесу варто активніше долучатись до зміни своєї громади зокрема та України загалом? – це також обговоримо на Форумі!

Лідерство під час кризи

Лідерство важливе для розвитку усіх галузей та сфер життєдіяльності. Проте, чому саме лідерство мега-важливе під час кризи? Чому варто брати на себе відповідальність та вести за собою інших?

Комунікації влади і громади: як зробити крок на зустріч?

Активні мешканці хочуть (та й роблять) так, щоб громаді жилось краще. Інколи для цього потрібно “воювати” з місцевою владою.

Але ж бажання влади і активістів збігаються – покращити добробут кожного мешканця громади! То чому б не об’єднати зусилля і як це зробити так, щоб виграли усі?

Децентралізація: еволюція активіста 2000 vs 2020

Розвиток пізнається в динаміці. Так, не коректно буде порівнювати громадське життя України та Польщі чи Франції. Але ми можемо порівняти Україну 2020 з Україною 2000-х. Що змінилось у громадському житті, які з’явились додаткові інструменти та ресурси?

Громадські організації — складова чи перешкода у формуванні політичного порядку денного в Україні

До громадських організацій ставляться по-різному. У невеликих громадах можуть нарікати на їх недостатню кількість (або відсутність), що ускладнює залучення додаткових ресурсів, особливо грантових. У більших містах на громадські організації можуть скаржитись, що життя не дають і ‘закидають” запитами. Де ж місце ГО в Україні?

Волонтерство в Україні – покликання чи вимоги часу?

Українці дуже добрі люди, і коли приходить біда – ми об’єднуємось і допомагаємо одне одному. Проте, чи варто волонтерством займатись лише тоді, коли “припече”? З іншого боку – чи не перебирають на себе волонтери функцію держави, закупляючи техніку, озброєння чи медичне обладнання?

З програмою форуму можна ознайомитися за цим посиланням – https://cutt.ly/9aMAi6e

Форум проходитиме в режимі офлайн у м. Тернопіль у готельному комплексі «Глобус» та онлайн на сторінці  «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у соціальній мережі Facebook.

Проєкт реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», за підтримки Європейського фонду за демократію (EED).

Facebook
Telegram
Twitter
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль