fbpx

Про що думати при плануванні громадського простору: в Чернівцях відбувся воркшоп щодо публічних консультацій

Рубрика Новини

19 червня в Чернівецькій міській раді відбувся воркшоп апробації Положення «Про публічні консультації під час планування громадських просторів у місті Чернівці». Публічні службовці міської ради та представники місцевої громадськості спільно розробляли бачення майбутньої реконструкції Центральної площі міста. Сама ж реконструкція запланована на наступний рік.

Загалом захід тривав два дні. Першого дня відбулось навчання для працівників виконкому міськради щодо використання Положення про публічні консультації, а другого – воркшоп з громадськістю – мапування Центральної площі.

Під час мапування території (робота з картою території) учасники працювали в декількох групах, що максимально сприяло залученню всіх присутніх до обміну думками. Фахівці проекту Council of Europe: civil participation (Проект Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень») спочатку представили європейський досвід моделювання міських площ, а далі допомагали учасникам під час обговорення, ділились експертними знаннями та досвідом.

Про що думати при плануванні простору? Тримайте в увазі чотири моменти, щоб ви були задоволені результатом:

  • Функції – що ми хочемо робити в цьому просторі, для чого він нам;
  • Ми – яка наша участь і роль в ньому, наше місце;
  • Події – які заходи ми хочемо тут бачити, відвідувати, організовувати;
  • Інклюзія – простір має доступний всім людям, це вимога часу.

Також учасники працювали над SWOT-аналізом території і тут фахівці радили глянути на ситуацію зі сторони пішохода, підприємця, туриста, водія. Це допоможе максимально комплексно підійти до планування території.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль