fbpx

Представники громад Тернопільщини з навчальним візитом перебувають на Хмельниччині

Рубрика Новини

На Хмельниччині за підтримки U-LEAD вчора стартував візит з обміну досвідом на тему «Побудова довіри як ефективний інструмент розвитку громади».

Від Тернопільщини учасниками навчальної поїздки стали представники Великоберезовицької, Бучацької, Купчинецької, Копичинецької, Великодедеркальської, Кременецької, Підволочиської та Скориківської територіальних громад.

Учасники візиту вже встигли ознайомитися з діяльністю Красилівською міської ради, яка є яскравим прикладом якісно нової комунікації з мешканцями громади і високого рівня довіри до влади.

Гості мали можливість поспілкуватись з головою Красилівської міської ради Нілою Островською, яка постійно реалізує практику прямого регулярного спілкування з мешканцями у соцмережах. А згодом ця практика відіграла вирішальну роль у побудові довіри і згуртуванні громади на початку повномасштабного вторгнення під гаслом «Усе для перемоги!».

Другим важливим лейтмотивом візиту у Красилівську громаду стало знайомство з практиками побудови системи залучення додаткових фінансових ресурсів та використання можливостей державних та міжнародних програм, в тому числі через координацію благодійних та гуманітарних ініціатив з початку війни.

Голови і заступники голів громад відвідали Красилівський ліцей, де з 2021 року відкриті класи з вивченням предметів на профільному рівні. Організація профільного навчання із урахуванням здібностей та освітніх потреб дала можливість отримати учням якісні знання з подальшим продовженням навчання на вищих рівнях освіти.

Учасники візиту оглянули й Спортивно-реабілітаційний центр міста Красилів, збудований із залученням коштів ДФРР, державного та місцевих бюджетів.

Згодом делегація відвідає ще Староушицьку та Теофіпольську територіальні громади.

 

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль