fbpx

Представники громад Львівщини з навчальним візитом відвідали своїх колег з Буковини

Рубрика Новини

У «U-LEAD з Європою» для представників територіальних громад Львівщини організували навчальну поїдку у Чернівецьку область. Тема візиту з обміну досвідом «Інструменти формування стійкості громад в протидії викликам, пов’язаним з війною». Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Львівській області.

Мета візиту – вивчення досвіду в реалізації практик формування стійкості до викликів, пов’язаних з війною, через співпрацю з міжнародними партнерами, релокацію бізнесу, підтримку стартапів ВПО та проєктну діяльність.

Від Львівської області у цій навчальній поїздці брали участь представники Розвадівської, Мостиської, Заболотцівської, Жовківської, Перемишлянської, Турківської та Великолюбінської територіальних громад.

Представники громад Львівщини на Буковині відвідали Новоселицьку, Вижицьку та Хотинську територіальні громади, де вивчали їхній досвід долання викликів, спричинених війною.

Учасники навчального візиту відвідали Новоселицьку територіальну громаду,  де голова Марія Нікорич презентувала практики міжнародного муніципального партнерства та участі в програмах транскордонної співпраці.

Для цього у громаді створили ГО «Новоселицька агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці», яка виступає в якості імплементуючої структури для багатьох проєктів громади. Проєктний підхід у Новоселицькій громаді впроваджений у діяльність більшості підрозділів ОМС. Представники громад побачили впровадження цього підходу в секторальних напрямках на прикладах добровільної пожежної команди, освітніх закладів та публічної бібліотеки.

Представники громад оглянули базу місцевої добровільної рятувальної команди, створеної в результаті проєкту транскордонного співробітництва в рамках Програми «Румунія – Україна 2014 – 2020».

У місцевому ліцеї №2 відвідали «Музей двох імперій», створений в рамках проєкту Єврорегіону «Карпати – Україна», а також майстерню з дерево- та металообробки, яка є результатом проєкту «Об’єднання громад задля сталого економічного зростання ConCom4EG».

Цікавою і корисною практикою для гостей стало відвідання Соціального хабу Новоселицької громади, де працюють з ВПО та співпрацюють з міжнародними організаціями задля їх підтримки.

«На Буковині нам вдалося побувати у трьох громадах, у яких почерпнули для себе багато нового та цікавого. Сподобався практичний кейс роботи з внутрішньо переміщеними особами, для яких створені комфортні умови для проживання. Окремо хочеться виділитися той факт, що територіальні громади активно беруть участь у грантових конкурсах, за що відповідають окремо призначені фахівці. У своїй громаді, після побаченого, також плануємо запросити спеціаліста, який буде займатися проєктним менеджментом. Розуміємо, що в такий спосіб ми зможемо залучати додаткові ресурси для свого розвитку. У громадах Буковини ми бачили успішні приклади залучення грантових коштів у співпраці з громадськими організаціями, що мотивує ще більше працювати у цьому напрямку», – поділився враженнями голова Розвадівської територіальної громади Роман Сидор.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль