fbpx

Представники 10-ти ОГС зможуть пройти навчання з питань стратегічних документів та внутрішніх політик

Стартував відбір 10-ти громадських організацій, представники яких стануть учасниками комплексного навчання з питань стратегічних документів та внутрішніх політик.

Внутрішні політики та стратегічні документи посилюють спроможність ОГС, роблять їх роботу прозорою та більш ефективною. Водночас програми міжнародної технічної підтримки та донорські організації наголошують на важливості підвищення організаційної спроможності громадських організацій та наявності відповідних політик.

Громадські організації, які мають відповідні політики та дотримуються їх у своїй діяльності, мають більше шансів у залученні грантових ресурсів.

Географія: Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Буде відібрано 10 команд з громадських організацій по 2 людини з кожної.

Що отримають учасники навчання?

Відібрані учасники пройдуть навчання та дізнаються про механізми впровадження низки положень, серед яких:

  • Положення про управління проектами
  • Положення про порядок проведення закупівель
  • Положення про конфлікт інтересів
  • Положення про наглядову раду
  • Положення про порядок обробки та захисту персональних даних співробітників, членів організації та учасників проєктів.

Експерти проаналізують статути громадських організацій та, за необхідності, нададуть свої коментарі та рекомендації щодо їхньої актуалізації.

Також в рамках навчання учасникам будуть запропоновані рекомендації по розробці стратегій розвитку громадських організацій та представлені їхні шаблони.

Після проходження навчання, громадські організації отримають менторську підтримку від експертів щодо розробки, розглянутих на сесії стратегічних документів, їх підготовки та впровадження.

Для участі в навчанні необхідно зареєструватися за цим посиланням та пройти конкурсний відбір.

Дедлайн прийому заявок – 31 липня 2023 року до кінця дня.

Захід відбуватиметься в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України».

Цей проєкт реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР  Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль