fbpx

Потяг на Чернівці. У Чернівцях активісти створили ініціативну групу для розвитку залізничного сполучення з містом

Рубрика Новини

Послаблення інфраструктурних зв‘язків призводить до деградації регіону, зменшує інвестиційну привабливість та скорочує надходження податків та туристичного збору до місцевих бюджетів. Реагуючи на такі виклики, ініціативна група активістів, експертів та журналістів, вирішила об‘єднати свій досвід та зусилля заради розвитку залізничного сполучення між Чернівцями та іншими містами й реалізації проєкту «Потяг на Чернівці».

Зараз з Чернівців курсують потяги у три напрямки: Київ, Львів та Одеса. Відтак, ініціативна група розробила шість короткотермінових напрацювань із запуску потягів в Чернівці, які з’єднають місто із Закарпаттям, Сходом та Півднем України. Також виокремили довготермінові активності: електрифікація колії до Львова та будівництво колії Мамалига-Ларга. Останнє для того, щоб потяг 117-118 Чернівці-Київ міг курсувати до Кам’янець-Подільського, де відкрито більше напрямків.

«Ми вивчали пропозиції по потягах, по логістиці, по відкріпленню вагонів (щоб запустити потяг Чернівці-Ужгород є конкретні пропозиції де вагони відкріпити, де прикріпити) і до 1 лютого їх доопрацьовуємо. А з 1 лютого ми почнемо надсилати звернення до всіх рад різних рівнів, де буде проходити потяг, також будуть петиції на локальних сайтах, на сайті Президента та ще певні активності», – прокоментував громадський діяч Артем Жук, який ініціював створення ініціативної групи.

Учасники ініціативної групи переконані, що лише громадський тиск та винесення проблеми у публічне обговорення допоможе вплинути на ухвалення потрібного місту та області рішення.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль