fbpx

Посилюємо спроможність НГО Закарпаття

Рубрика Новини
МістоУжгород

02-03 лютого ексаперти  ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин та Сергій Волохатий провели виїзне навчання для команди БО “БФ “Гуманітарний центр “Совине гніздно”, яка працює в Ужгороді, що на Закарпатті.

Нагадаємо, що саме ця благодійна організація пройшла конкурсний відбір та отримує менторський супровід від нашої команди в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України».

В перший день навчання команда Центру гуманітарної допомоги “Совине гніздо” працювала над стратегічним плануванням діяльності своєї організації. Допомагав їм в цьому керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

За його словами, стратегія для громадської організації – це практичний, прикладний інструмент, який використовується для управління організацією та планування її розвитку. Важливо, щоб НГО розуміли, що цей документ своєрідний дороговказ, який дозволяє розвиватися та досягати поставлених цілей.

Експерт презентував учасникам навчання основні структурні компоненти стратегії та розповів про особливості кожного з них. Після дещо теоретичного блоку, команда Центру взялася за виконання практичних завдань.

Учасники навчання змогли провести аналіз матриці впливу та залученості стейкхолдерів, SWOT-аналіз, визначити місію організації та її стратегічні цілі, а також ознайомитися з інструментами моніторингу та оцінки впровадження стратегії.

Другий день навчання був приурочений стратегічній комунікації. Експерт Сергій Волохатий наголошував на важливості цілеспрямованої комунікаційної стратегії для громадських організацій. Після обговорення сутності та ролі стратегічної комунікації учасники детально розглянули основні компоненти цієї стратегії.

Представники Центру гуманітарної допомоги “Совине гніздо” провели аналіз місії своєї діяльності, виокремили ключові цільові аудиторії, розробили їх портрети та визначили основні канали комунікації з ними. Значна увага була приділена аналізу роботи з соціальними мережами Facebook та Instagram, включаючи розгляд практичних кейсів.

На завершення робочого дня команда Центру розробила комунікаційний план на найближчий робочий тиждень, який включає різноманітний контент та канали комунікації.

Такий комплексний підхід до розвитку громадських організацій дозволяє підвищити їх ефективність та вплив на громаду. Команда “Совиного гнізда” може розраховувати на менторський супровід у підготовці проєктних заявок та консультації з різноманітних питань від фахівців ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”.

Захід відбувався в рамках проєкту «Зміцнення спроможності ОГС у західних областях України», який реалізовує ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Facebook
Telegram
Twitter
Автор
Схожі останні новини
Залишіть заявку і ми надамо Вам інформацію, яка Вас цікавить
Телефонуйте
Пишіть нам у месенджери
Заходьте
вул. Олени Кульчицької 2, Тернопіль